Tätörtsvägen bästa vård- och omsorgsboendet

Uppdaterad:7. oktober 2019 14:11Arkiverad

Tätörtsvägen i Åhus är Sveriges bästa äldreboende enligt Socialstyrelsens öppna jämförelser. – Det känns fantastiskt! Det är en härlig bekräftelse på att det jobb vi gör lönar sig, säger Maria Bergström, verksamhetschef på Tätörtsvägen.

Delar av personalstyrkan på det hyllade vård- och omsorgsboendet Tätörtsvägen.
Delar av personalstyrkan på det hyllade vård- och omsorgsboendet Tätörtsvägen.

Socialstyrelsens kvalitetsundersökning genomförs varje år och redan i fjol fanns Tätörtsvägen med som en stark trea på listan. I år får de ta klivet högst upp på pallen.

Vad ligger då bakom framgången?

– Personalen ska ha en stor eloge för sitt engagemang och den härliga, trygga miljö vi skapar här tillsammans. Jag tror att en viktig faktor är att vi är bra på att se varandras olikheter som en styrka. Vi tar tillvara på allas initiativ och idéer och växer tillsammans. Vi har också en gemensam tydlig ambition: vi vill göra varje dag till den bästa, säger Maria Bergström som är verksamhetschef på Tätörtsvägen och även tillförordnad verksamhetschef för kommunens alla vård- och omsorgsboenden.

Boende med inriktning demens  

Tätörtsvägen är ett vård- och omsorgsboende med inriktning demens. Boendet har 36 lägenheter och 35 medarbetare. Personalen på Tätörtsvägen tycker att man ska fira så ofta man kan i vardagen, men att bli utsedd till Sveriges bästa är förstås något alldeles extra.

– Vi ska såklart fira med tårta tillsammans med våra boende, men jag har också en överraskning på gång till personalen. Vad det blir får jag hålla hemligt ett tag till, säger Maria Bergström med ett leende.

Om Socialstyrelsens öppna jämförelser

Öppna jämförelser gör det möjligt att jämföra hälso- och sjukvårdens och socialtjänstens kvalitet i hela Sverige med hjälp av indikatorer. Resultaten av jämförelserna ger insyn och kan användas för att följa upp, analysera och utveckla hälso- och sjukvårdens och socialtjänstens verksamheter på olika nivåer.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.