Sumo Sushi ett av sex superföretag i Kristianstad

Uppdaterad:4. november 2019 13:19Arkiverad

Det är inte många företag som klarar kraven att utses till Superföretag. 717 företag i hela Sverige har kvalat in på årets lista. ”Vi gör bara så gott vi kan, sedan är det upp till kunderna”, säger Tai La på Sumo Sushi, ett av Kristianstads sex superföretag.

Sumo Sushi är ett av årets Superföretag, Veckans affärers motsvarighet till Gasellföretag. I Kristianstad kommun har i år sex företag lyckats ta sig in på listan.
Sumo Sushi är ett av årets Superföretag, Veckans affärers motsvarighet till Gasellföretag. I Kristianstad kommun har i år sex företag lyckats ta sig in på listan.

Superföretagen är Veckans Affärers motsvarighet till Gasellföretag, det handlar om de företag som fyra år i rad klarar de hårda kraven på tillväxt, lönsamhet och avkastning av kapital. I hela Sverige finns 717 företag med på listan över Superföretag, en minskning jämfört med 2018 så 728 företag fanns med på listan.

I Kristianstad har i år sex företag klarat nålsögat och kvalat in på listan över Superföretag:

 • Hemfint
 • Kristianstad Bilförmedling
 • Budettan
 • Sikö Auktioner
 • Kristianstad Pool och Spa
 • Tai La's Sushi

Tai La's Sushi är bolaget bakom Sumo Sushi, som ligger i Galleria Boulevard, och numera också på C4 Shopping.

- Vi har faktiskt funnits i Kristianstad sedan 2012. Först låg vi på Södertorg, men flyttade till Gallerian 2014. Bara det var som att öppna en ny restaurang, det dubblade vår omsättning, berättar Tai La, som blir något överraskad när Kristianstad kommun ringer upp för att gratulera till utnämningen.

Han hade nämligen ingen aning om att Sumo Sushi fanns med på den prestigefyllda listan.

- Vi gör bara det bästa vi kan, och sedan är det upp till kunderna. Uppenbarligen tycker de om vad vi gör, för vi har vuxit stadigt genom åren, säger Tai.

Vilken restaurang går bäst, den i Gallerian eller den nya på C4 Shopping?

- Den vi har i stadskärnan är inarbetad och går väldigt bra. Men vi har bra snurr på C4 Shopping också. Det som är intressant där är att vi inte tagit av kunderna i stan. Det hade vi nog väntat oss lite mer.

Planerar att expandera

Planerna finns att växa ytterligare: Tanken är att expandera med ytterligare en restaurang till sommaren, belägen i Åhus.

- Vi vet att Åhus är en bra sommarstad, och det hade varit roligt med en restaurang där för att visa vad Kristianstad faktiskt kan leverera, säger Tai La.

Personalen på Sumo Sushi är stolt över utmärkelsen till Superföretag.
 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.