Sugen på kultur?

16. oktober 2019 14:43Arkiverad

Då har du alla möjligheter att tillgodose dina behov på fredag då det är dags för årets Kulturgala. Underhållning, prisutdelning och mingel varvas under kvällen.

Bara Jonson and Free
Bara Jonson and Free

Under ledning av Helene Persson, som till vardags jobbar som programledare på P4 Radio Kristianstad, kommer priser och artister att avlösa varandra på scen. Nycirkus med Cirque Arté Diem, poesi med Jenny Wrangborg, skånsk folkmusik med Miriam Andersén och Anna Rynefors, countryrock med Bara Jonson and Free och standup med Petrina Solange. Dessutom framträdanden av pris- och stipendiummottagarna.

-          Det känns fantastiskt att ha en gala för kulturen där vi kan hylla och visa vårt stöd för kulturlivet, säger Kristina Jungbeck samordnare för Kulturgalan. Det finns så många talanger i vår lokala och regionala närhet så vi hade lätt kunnat fylla en gala i månaden.

Priser delas ut till Kristianstads kommuns kulturpristagare Lucas Svensson och kulturstipendiat Marie Isacsson, Sparbanken Skånes stipendier till Eva Jumatate, Oskar Nöbbelin och Saga Fribyter, Kristianstadsbladets Kultur- och Nöjespris där vinnaren fortfarande är hemlig och avslöjas under galakvällen samt Ann-Louise Hansons stipendium som går till en ung kulturtalang och som också avslöjas på fredag.

Varmt välkomna!

Läs mer om Kulturgalan

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.