Rönnowsbadet stängs

Uppdaterad:6. april 2021 10:10Arkiverad

Rönnowsbadet i Åhus stängs. Byggnadens ålder har till slut tagit ut sin rätt.

Rönnowsbadet är en simhall som ligger i Åhus på Rönnowskolans skolgård. Den byggdes på 1950-talet och har sedan dess nyttjats av simsugna Åhusbor, med även för skolornas och föreningars simundervisning. Byggnaden är yngre än skolbyggnaderna runt omkring, men slitaget i en simhall innebär att den åldras snabbare. En simhall har också ett helt annat underhållsbehov än vanliga byggnader och arbetsmiljön blir viktig när fukt, teknik och kemikalier ska dela på trånga utrymmen.

Badet har reparerats i större och mindre åtgärder allteftersom behoven har uppstått, bland annat genomfördes en takfönsterrenovering för några år sedan. Sedan en tid tillbaka har kommunens olika inblandade förvaltningar börjat diskuterat det oundvikliga – att tiden till slut nås då en byggnad helt enkelt inte håller måttet länge.

- Badets ålder har tagit ut sin rätt, säger Jimmy Källström, förvaltningschef på kommunens tekniska förvaltning och fortsätter:

- Vi har lappat och lagat badet så länge vi kunnat, men arbetsmiljön är nu så dålig att vi inte  kan diskutera när badet ska stänga, det måste göras omgående.

- Det finns ingen akut säkerhetsrisk, men vi vill heller inte hamna i den situationen. Det är viktigt för våra användare också, säger Ulrika Cedell, förvaltningschef på kommunens kultur och fritidsförvaltning.

Det innebär att Rönnowsbadet är stängt och kan inte längre hyras. Simhallen kommer inte att öppnas igen.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.