Reguljära flygen lyfter igen

24. januar 2022 09:46Arkiverad

Kristianstad Österlen Airport har stått utan reguljär trafik sedan slutet av mars 2020 och nu drar flygen i gång igen. Den 28 mars 2022 börjar Skåneflyg trafikera sträckan Kristianstad–Bromma.

De lokala investerarna bakom Skåneflyg. Jacob Karlsson, K-Fastigheter, Carl-Henrik Dahlqvist, Kristianstad Golfbana Holding, Fredrik Rosengren, Maxi Stormarknad Kristianstad, Sam Giertz, styrelseordförande, och Henrik Persson Ekdahl, Optimizer Invest Ltd (via skärm)
De lokala investerarna bakom Skåneflyg. Jacob Karlsson, K-Fastigheter, Carl-Henrik Dahlqvist, Kristianstad Golfbana Holding, Fredrik Rosengren, Maxi Stormarknad Kristianstad, Sam Giertz, styrelseordförande och Henrik Persson Ekdahl, Optimizer Invest Ltd (via skärm).

Skåneflyg är ett lokalt bolag med entreprenörer som vill satsa på bra infrastruktur. Jacob Karlsson är VD för K-Fastigheter och en av investerarna bakom Skåneflyg.

– För att vårt område ska bibehålla attraktivitet och vara ett levande samhälle för såväl företagare som privatpersoner är bra infrastruktur och i synnerhet flyg en väldigt viktig pusselbit. Vi vill därför försäkra oss om att det finns en behovsanpassad och tillgänglig flyglinje till och ifrån Kristianstad Österlen Airport, säger han.

Med start den 28 mars 2022 blir det totalt 28 avgångar i veckan, med tre tur och returflygningar på vardagarna, mellan Kristianstad och Stockholm, Bromma.

Det är nästan exakt två år sedan det senast gick reguljär flygtrafik från Kristianstad Österlen Airport. Under stilleståndet har affärsflyg, ambulansflyg och Sjöfartsverkets räddningshelikopter trafikerat flygplatsen.

Jonas Haak VD för Kristianstad Österlen Airport är glad över att kunna dra igång den reguljära trafiken igen.
– Vi har använt tiden på ett bra sätt genom att förbereda oss och våra lokaler för en riktigt bra nystart. Att nystarten blir på detta sätt, där engagerade, drivna och stimulerande entreprenörer startar Skåneflyg känns helt fantastiskt.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.