Musikalvecka på Fröknegårdskolan

30. oktober 2019 09:11Arkiverad

Under hela vecka 42 har niondeklassarna som går i musikklass på Fröknegårdskolan bjudit på ett antal musikalföreställningar både för skolkamrater, familj och vänner. Totalt kommer åtta hela föreställningar att ha genomförts när veckan är slut.

High School Musical The Musical
High School Musical The Musical

Under en hel vecka har klass 9C, som går i Fröknegårdskolans musikklass, spelat High School Musical, The Musical för hela Fröknegårdskolan, men också för släkt och vänner.

– Det är High School Musical fast omarbetad. Därför har vi lagt till The Musical. Vi håller ju på i en timme, medan originalet är betydligt längre än så, säger lärare Karin Mattsson.

Eleverna är mycket entusiastiska:

– Vi har gjort vårt eget manus och dans. Men annars är sångerna från musikalen. Vi började redan i våras och hela projektet har gjort att vi fått en fantastisk sammanhållning i klassen. Alla 26 har varit superengagerade.

– Vi har inte bara haft olika roller på scen, vi har också arbetat i olika grupper med kostym, rekvisita, smink och annat.

Peter Preisz som Troy och Clara Liljedahl som Gabriella, musikalens kärlekspar.

Rollerna fick de söka, på samma vis som de gör i musikalen. Musikalen är en klassisk kärlekshistoria där den tuffe basketspelande Troy blir förälskad i den söta Gabriella som tillsammans bestämmer sig för att ställa upp i en talangtävling. Troy slits mellan de två världarna, men där kärleken till slut segrar samtidigt som Troy accepteras av sina kompisar.

– Man fick göra olika tester, både vad gäller hur man kan agera, sjunga, dansa och spela. Jag blev så klart jätteglad att jag fick huvudrollen, men annars är trummorna mitt instrument, säger Peter Preisz som spelar Troy.

– Det har varit jätteroligt. Jag vet att jag ska fortsätta med detta även på gymnasiet, säger Clara Liljedahl som spelar Gabriella. Det har varit tufft och nervöst att agera framför en del på skolan, men det har det varit värt.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.