Redo för nya äventyr och kunskaper? Välkommen den 3 juni

Uppdaterad:1. juni 2023 10:56Arkiverad

Under våren har Gamlegårdens bibliotek fått sig en rejäl uppfräschning för att göra biblioteket mer tillgängligt och tryggt för besökarna. En ny entré har byggts samt en utbyggnad med stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp i bibliotekslokalen.

Bild på Khadija Mohamud, pojke som provar VR-glasögon samt på bibliotekets nya entré.

-Vi har ett mycket bra samarbete med ABK och är glada över att ombyggnationen nu har blivit verklighet, säger Pernilla Tomasson bitr. bibliotekschef.

Vid den nya entrén hittar du barnavdelningen för bibliotekets allra yngsta besökare, slå dig ner i den sköna soffan eller på mattan för en mysig lässtund tillsammans.

-Det känns härligt att kunna välkomna barnen igen och börja använda de nya ytorna säger Camilla som är bibliotekarie på Gamlegårdens bibliotek.  

För besökare med barnvagn finns utrymme för barnvagnsparkering samt toaletter med skötbord.

I bibliotekets utbyggda del ligger textilplattor på golvet vilket ger en ombonad och lugn känsla. Utrymmet är utrustat med en vikvägg vilken ger ett avskilt utrymme som till en början kommer att användas till After schools verksamhet, bokcirklar samt till fredagarnas språkcafé. På sikt kommer biblioteket att kunna erbjuda utrymmet som ett bokningsbart rum för möten eller studier.

-Att After School-barnen får en mer avskild plats i biblioteket tror vi kommer att förstärka barnens upplevelse av det vi gör inom After school, och det blir kanske mer lugnt för övriga besökare i biblioteket säger bibliotekarien Alexander med ett leende.

Program den 3 juni

Kl. 11:00 Invigningsceremoni med kultur- och fritidsnämndens ordförande Lena Ohlsson, förvaltningschef Ulrika Cedell samt ABKs projektansvarige Per-Ola Mårtensson. 

Kl. 11:30 Vernissage på temat ”Du har mitt ord” med konstverk skapade av barnen som deltagit i After school på Gamlegården under våren. Kliar det i fingrarna kan man göra egna vimplar eller prova på att skapa konst i VR (virtual reality). 

Kl. 12.00 Biblioteket gästas av författaren Khadija Mohamud som gett ut flera kokböcker samt driver det populära instagramkontot ”Khadijas Kitchen” med över 62.000 följare!

Varmt välkommen till Gamlegårdens bibliotek!

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.