Nyheter

Du kan sortera våra nyheter genom att välja ett ämne under rubriken "Ämnessidor". Vill du se äldre nyheter som är arkiverade kryssar du i valet "Inkludera arkiverade".

Visar nyheter inom Omsorg och hjälp.

Camilla Stålner och Annika Bergh tar emot priset från Svensk socialpolitisk förening. Camilla Stålner och Annika Bergh tar emot priset från Svensk socialpolitisk förening.

Omsorgspersonal får pris för boken ”Dansa med corona”

Personalen på vård- och omsorgsboendet Östergård 2 tilldelades idag Svensk socialpolitisk förenings hederspris 2022 under en ceremoni i Stockholm. Personalen får priset för sin insats under pandemin och för arbetet med boken ”Dansa med corona”.

19-05-2022 14:28:13

Hela gruppen i sessionssalen i Rådhus Skåne. Hela gruppen i sessionssalen i Rådhus Skåne.

Lägesbildsgruppen vill se mer vuxennärvaro

Berusade ungdomar vid Åhusbryggan. Skadegörelse och takspring på skolor. A-traktorer med passagerare på flaken. I lägesbildsgruppen håller de som jobbar med trygghet och säkerhet koll på vad som händer och åtgärdar så mycket de kan. Men mest önskar de få se fler vuxna och ansvarstagande föräldrar.

17-05-2022 16:09:04

Gult korsvirkeshus Gult korsvirkeshus

Återhämtning med fika

Att må dåligt, genomgå en kris eller drabbas av psykisk ohälsa kan påverka många delar av livet. Återhämtningen är en individuell process, men det brukar hjälpa att prata med andra som förstår. Chans till det ges på Återhämtningscafé på Mötesplats Norreport på måndag 16 maj.

12-05-2022 23:01:50

Lex Sarah leder till nya rutiner för överrapportering

Kunderna på en demensavdelning lämnades utan tillsyn under cirka 30 minuter i samband med överrapportering mellan kvälls- och nattpersonal. Under den tiden föll en kund så illa att hen senare avled av sina skador. Nu har åtgärder tagits fram för att förhindra liknande händelser.

10-05-2022 16:44:08