Torsdag 23:e september

FRAMTIDSVECKAN

Pandemier - bortglömda hot i västvärlden

Tid: 12.00
Plats: Regionmuseet i Kristianstad.
Håll utkik på Regionmuseets webb för bokning av gratisbiljetter.
Arrangör: Regionmuseet, FN-föreningen, ABF

Ann-Sofi Rehnstam Holm, professor i mikrobiologi vid Högskolan Kristianstad, föreläser om pandemier i olika former och hur de kan relateras till den pågående klimatförändringen. Ann-Sofi kommer att behandla kolera och andra Vibrioinfektioner, COVID-19 och liknande infektioner samt multiresistens mot antibiotika. Föreläsningen ger utblickar till vår omvärld men också insikt i den svenska situationen och hur den hänger samman med vår omvärld. 

Håll utkik på Regionmuseets webb för bokning av gratisbiljetter, både till arrangemangen på museet under Framtidsveckan samt till höstens lunchföreläsningar.

Veckans tema sträcker sig också längre in på hösten med lunchföreläsningar på Regionmuseet Kristianstad, varje torsdag fr o m 23 september t o m 25 november i hörsalen. Föreläsningarna tar avstamp i Agenda 2030 – FNs globala mål för hållbar utveckling. En matig wrap med dryck finns att köpa i museets kafé och tas med till hörsalen. Föreläsningsserien är ett arrangemang av FN-föreningen och Regionmuseet Skåne.

 

 

 

På flykt
Att leva med två hemländer

Tid: 18.30 
Plats: Östermalmskyrkans café
Arrangör: Östermalmskyrkan, FN-föreningen 

Anders Aalbu talar om UNHCR och det globala flyktingläget 

Han har arbetat med kommunikation på UNHCR: s nordisk-baltiska regionkontor i Stockholm i drygt fem år. Anders Aalbu har tidigare arbetat för det norska utrikesministeriet vid EU -delegationen i Bryssel. Före det arbetade han som radiojournalist på norska public Radio/TV, NRK.

Anders Aalbu
Anders Aalbu

Att leva med två hemländer
Några personer med egen erfarenhet berättar om sina känslor kring dubbel identitet.

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.