Cykla till jobbet

Under hösten 2019 lanserade vi utmaningen Cykla till jobbet för företag i Kristianstads kommun. Målet var att anställda i företagen som deltar ska cykla till och från jobbet i så stor utsträckning som möjligt. De företag vars anställda cyklade mest vann! I år har du chansen att vara med igen.

Vem får delta? 

Utmaningen Cykla till Jobbet är för företag med säte i Kristianstads kommun. Deltagande företag ska få sina anställda att cykla till och från jobbet i så stor utsträckning som möjligt. Tävlingsperioden är mellan 31 augusti och 5 oktober 2020. De företag vars anställda cyklar mest vinner!

Hur går det till?

Intresserade företag anmäler sitt intresse senast 27 augusti. Under tävlingsperioden ska så många som möjligt av företagets anställda cykelpendla så mycket som möjligt. Enbart cykling till och från jobbet ingår i utmaningen (ej cykling i tjänsten eller på fritiden). Elcyklar är tillåtna. Det finns många bra digitala sätt att räkna och mäta sträckan.

Hur vinner man?

Efter tävlingsperiodens slut ska deltagande företag rapportera antal anställda, antal deltagare i utmaningen och den sammanlagda cykelsträckan under tävlingsperioden för alla företagets deltagare. De företag som fått flest anställda att cykla och de företag med längst cykelsträcka per deltagare vinner. Förhoppningsvis påverkar utmaningen många till att cykla till och från jobbet, både under tävlingsperioden och även framöver!

Vad vinner man?

Efter tävlingsperiodens slut delas fina cykelrelaterade priser ut till vinnande företag från våra samarbetspartners.

Vinnare 2019

Totalt var det 15 företag som deltog i utmaningen som tillsammans trampade 3500 mil mellan 16 september och 31 oktober 2019. I genomsnitt blev det att varje deltagare cyklade 6,5 km per dag.

Glada Foten i Kristianstad fick pris som det lilla företaget som fått flest anställda att cykla, och Antonskolan fick motsvarande pris som det stora företaget. Det företag som vann i kategorin att ha cyklat längst sträcka per deltagare var Kriminalvården Häktet Kristianstad. Grattis till er!

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.