Framtidsveckan 2020

Framtidsveckan genomförs av föreningar och studieförbund i Kristianstads kommun tillsammans med bl a kommunens Agenda 21-kontor. Framtidsveckans plattform är Agenda 2030, FNs 17 hållbarhetsmål. Under temat ”hållbar omställning” är syftet med veckan att bidra till ett ännu mer hållbart Kristianstad.

Sammanfattning av Framtidsveckan 2020 finns i "Dokument"

 

När, var och hur vill vi ordna Framtidsveckan?

Den 19-27 september 2020 arrangerar vi Framtidsveckan med bas på Regionmuseet. Framtidsveckan genomförs också på andra ställen i kommunen. Framtidsveckan genomförs av föreningar och studieförbund i Kristianstads kommun tillsammans med bl a kommunens Agenda 21-kontor. Framtidsveckans plattform är Agenda 2030, FNs 17 hållbarhetsmål. Under veckan kan du ta del av spännande föreläsningar, filmer och samtal. Under temat ”hållbar omställning” är syftet med veckan att bidra till ett ännu mer hållbart Kristianstad.

Vilka vänder vi oss till?

Vi vänder oss till medborgarna i Kristianstads kommun, till föreningslivet, till kommunpolitiker och tjänstemän, myndigheter, näringsliv, skola och högskola.

Vilka är vi?

Vi som just nu står bakom Framtidsveckan 2020 är föreningar och studieförbund i Kristianstad som aktivt vill bidra till ett långsiktigt hållbart Kristianstad. Vi vill arbeta med frågor som gäller miljön och klimatet, samt den sociala delen av hållbarhet, delaktighet och demokrati. Vi jobbar också med frågor som gäller hur en hållbar ekonomi kan utvecklas som inte slösar med naturens resurser och som tillvaratar alla mänskliga resurser. Vi samverkar aktivt med kommunens Agenda 21 men också med naturum/Vattenriket, Regionmuseet, Kulturkvarteret, Krinova och Högskolan.

Framtidsveckan 2019; Sammanfattning hittar du under "Dokument" 

 

Agenda 2030 globala målen

 

  


  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.