Bryggeritekniker
Lär dig brygga, buteljera och sälja en produkt tillverkad på ett mindre bryggeri. Platsförlagd heltidsutbildning som pågår under 1 år och ger 215 Yh-poäng. Ansökan är öppen 1 februari - 15 maj 2021 och sker via digital länk som finns längre ner på denna sida.
Yrket
Du kommer att få hantera bryggeriprocessen från början till slut, buteljera produkten
och därefter planera för att sälja och distribuera produkten till den slutliga kunden.
Kvalitetssäkring av processen och noggranna sensoriska analyser är andra viktiga
inslag i utbildningen. Som bryggeritekniker är det viktigt att ha ett öppet och kreativt
sinne samt ett stort engagemang för att nå goda resultat.
Utbildningen utökar sitt kursinnehåll inför utbildningsstarten i augusti 2021 med en ny
kurs i destillering. I kursen får du lära dig om råvaror, jäsning, destillering och lagring
relaterat till spritdrycker gjorda av spannmål.
Samarbete med branschledande företag
Utbildningen till Bryggeritekniker sker i nära samarbete med de mikrobryggerier som finns runt om i Skåne. Ungefär en fjärdedel av utbildningen utgörs av LIA, lärande i arbete, och denna kommer att äga rum på olika arbetsplatser där möjlighet ges att skapa kontakter inför framtiden. Här får du omsätta dina teoretiska kunskaper i olika praktiska situationer och din entreprenöriella ådra kommer väl till pass.
Behörighet och urval
Grundläggande behörighet
Saknar du gymnasieexamen, men har dokumenterad yrkeserfarenhet, kan du söka via reell kompetens. Kontakta gärna utbildningsanordnaren för att få mer information angående detta.
Mer information finns i det länkade dokumentet Behörighet och urval.
Urval: Särskilt antagningsprov
Behörighetsgivande kompletteringar är tillåtna till och med den 30 maj 2021.
Antagningsprovet äger rum i juni 2021.