Bryggeritekniker
Lär dig brygga, buteljera och sälja en produkt tillverkad på ett mindre bryggeri. Platsförlagd heltidsutbildning som pågår under 1 år och ger 215 Yh-poäng. Ansökan kommer att öppna under första halvan på februari och sker via digital länk som kommer att finnas längre ner på sidan.
Yrket
Du kommer att få hantera bryggeriprocessen från början till slut, buteljera produkten och därefter planera för att sälja och distribuera produkten till den slutliga kunden. Kvalitetssäkring av processen och noggranna sensoriska analyser är andra viktiga inslag i utbildningen. Som bryggeritekniker är det viktigt att ha ett öppet och kreativt sinne samt ett stort engagemang för att nå goda resultat.
Samarbete med branschledande företag
Utbildningen till Bryggeritekniker sker i nära samarbete med de mikrobryggerier som finns runt om i Skåne. Ungefär en fjärdedel av utbildningen utgörs av LIA, lärande i arbete, och denna kommer att äga rum på olika arbetsplatser där möjlighet ges att skapa kontakter inför framtiden. Här får du omsätta dina teoretiska kunskaper i olika praktiska situationer och din entreprenöriella ådra kommer väl till pass.
Behörighet och urval
Grundläggande behörighet
Urval: Särskilt antagningsprov
Mer information finns under länken Behörighet och urval.