Bryggeritekniker - öl och andra drycker
Lär dig brygga, buteljera och sälja en produkt tillverkad på ett mindre bryggeri. Platsförlagd heltidsutbildning som pågår under 1 år och ger 230 Yh-poäng. Ansökan är öppen fram till och med 31 juli 2022 och sker via digital länk som finns längre ner på denna sida.
Yrket
Du kommer att få hantera bryggeriprocessen från början till slut, buteljera produkten och därefter planera för att sälja och distribuera produkten till den slutliga kunden. Kvalitetssäkring av processen och noggranna sensoriska analyser är andra viktiga inslag i utbildningen. Som bryggeritekniker är det viktigt att ha ett öppet och kreativt sinne samt ett stort engagemang för att nå goda resultat.
Utöver bryggeriteknik kommer du även att få insikt i destilleringsteknik där du får lära sig om råvaror, jäsning, destillering och lagring relaterat till spritdrycker gjorda av spannmål. Alkoholfria drycker och ciderproduktion är två andra områden som du kommer att komma i kontakt med under utbildningen.
Samarbete med branschledande företag
Utbildningen till Bryggeritekniker - öl och andra drycker sker i nära samarbete med de mikrobryggerier som finns runt om i Skåne. Ungefär en fjärdedel av utbildningen utgörs av LIA, lärande i arbete, och denna kommer att äga rum på olika arbetsplatser där möjlighet ges att skapa kontakter inför framtiden. Här får du omsätta dina teoretiska kunskaper i olika praktiska situationer och din entreprenöriella ådra kommer väl till pass.
Behörighet och urval
Grundläggande behörighet
Saknar du gymnasieexamen, men har dokumenterad yrkeserfarenhet, kan du söka via reell kompetens. Kontakta gärna utbildningsanordnaren för att få mer information angående detta.
Mer information finns i det länkade dokumentet Behörighet och urval.