Om en månad är de färdiga fordonstekniker!

Uppdaterad:7. juli 2022 14:05

En vanlig fredag jobbar Maja och Jonathan i fordonshallen på Wendesgymnasiet. Om en månad tar de steget ut till sina väntande jobb som fordonstekniker på företag i Kristianstad.

Jonathan står intill en bil i fordonshallen.

Jonathan på lärlingsutbildningen.

De är lite äldre än övriga elever som står böjda över förbränningsscheman eller pluggar ellära men är ett vant inslag i fordonshallen på Wendesgymnasiet. Under ledning av sin lärare Hans har de under 10 månader läst till fordonstekniker och har nu båda fasta anställningar som väntar vid examen i juni.

Jonathan och Maja stannar upp i arbetet och pratar med Wendes webbredaktör.

- Jag gick teater på gymnasiet och sedan jobbade jag som fönsterputsare men det här är mycket roligare, berättar Maja.

- Lärlingsutbildningen är väldigt bra men för mig var det okänt att vi har den här i Kristianstad så först sökte jag en utbildning i Lund, skrockar Jonathan.

Hans Persson plockar iordning efter dagens lektion och inflikar:

- Ja vi flyger lite under radarn men själv har jag varit lärare på den här utbildningen i nio år nu och har examinerat många bra fordonstekniker så branschen är ju glada att vi finns och det är viktigast.

Maja stannar upp i arbetet med en bil och tittar in i kameran.

Maja är snart färdig fordonstekniker.

Hans, som står i fordonhallen.

Hans är lärare på lärlingsutbildningen.