Wendes elev Karl tävlar med hjullastare!

Uppdaterad:10. maj 2022 13:25

Vilka maskiner behöver smörjas? Vår lärare Joakim är som vanligt stabil och metodisk. Att han är stolt över att Karl ska tävla i yrkes-SM kommande vecka går dock inte att ta miste på.

På en av gårdarna på Wendesgymnasiet där lastbilar samsas med grävmaskiner småpratar elever och lärare inför dagens lektion. Joakim som är lärare på Bygg- och anläggningsprogrammet tar sig tid att uppmuntra Karl som ska tävla i Yrkes-SM med anläggningsfordon nästa vecka. De är dock båda lika lugna som vanligt.

- Är ni nervösa inför något av tävlingsmomenten, frågar Wendes webbredaktör.

- Nä, det är visst inte så många som ska komma och titta, bara runt 20 000 besökare, konstaterar Joakim.

Karl klättrar upp i hjullastaren och rycker på axlarna. Idag ska han se över både den och hjulgrävaren eftersom arbetet sliter på maskinernas leder.