Samhällsvetenskapsprogrammet med beteendeinriktning

Samhällsvetenskapsprogrammet med beteendeinriktning är till för dig som vill förstå mer om hur människor, grupper och samhällen fungerar, och engagera dig för en bättre värld.

På Samhällsvetenskapsprogrammet utvecklar du din samarbetsförmåga, din kreativitet och din kommunikationsförmåga. Grundtanken i utbildningen är att arbeta ämnesövergripande för att kurser tillsammans ska bilda en helhet, och ökad förståelse för människor och världen. Du fördjupar dig blanda annat i frågor som jämställdhet, integration, demokrati, kommunikation, etik och ledarskap.

Många vägar öppnas

Det är svårt att veta exakt vad man vill bli när man går på gymnasiet. Därför är Samhällsvetenskapsprogrammet en bra utbildning eftersom du lägger en grund till att läsa vidare på de flesta olika utbildningar. 

Vi satsar helt och hållet på beteendeinriktningen

Vill du förstå hur du själv och andra fungerar? Vill du veta mer om hur vi formas som människor? Tänker du att du i framtiden vill arbeta med människor på något sätt? Då är beteendeinriktningen perfekt för dig.

Beteendeinriktningen ger dig kunskap och förståelse om hur individer fungerar både enskilt och i grupp. Här får du också veta mer om hur kommunikationen mellan människor fungerar, om ledarskap och konflikthantering. Du fördjupar dig inom ämnena psykologi, kommunikation, sociologi, kriminologi och ledarskap samtidigt som du får en bra grund att stå på för att läsa vidare.

NIU – Nationell idrottsutbildning 

På Samhällsvetenskapsprogrammet kan du kombinera gymnasiestudierna med en elitsatsning i amerikansk fotboll, fotboll, friidrott, golf eller handboll om du väljer att gå NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning). Från och med läsår 23/24 kommer NIU även innefatta simning. Läs mer

Plugga vidare till

Lärare, psykolog, polis, socionom, kommunikatör/journalist, kriminalvårdare, jurist, behandlingsassistent/missbruksvård, forskare, marknadsförare, kriminolog, psykiatrisjuksköterska, officer, HR - personalansvarig/personalvetare, rekryterare/jobbcoach/arbetsförmedlare, folkhälsopedagog, präst.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Söderportgymnasiets Reception

Skolområde: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-13 52 91

Besöksadress

Västra Boulevarden 53

291 41 KRISTIANSTAD

Fler kontakter

Berat Halili

Studie- och yrkesvägledare VO, SA

0724-67 80 99