Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är till för dig som är intresserad av naturvetenskap och vill ha en bred, studieförberedande utbildning med ett modernt upplägg. Programmet är en utmärkt bas för dig som vill studera vidare eftersom det ger dig behörighet till i stort sett alla högskoleutbildningar

På naturvetenskapsprogrammet ligger fokus på biologi, fysik, kemi och matematik. Du arbetar både teoretiskt och praktiskt utifrån laborationer, datorsimuleringar och fältstudier.  Undervisningen ligger i framkant vad det gäller IT och pedagogik och du har möjligheter att påverka både innehåll och upplägg.

Naturvetenskapsprogrammet på Söderportgymnasiet

Periodläsning

Under utbildningen läser du ett naturvetenskapligt ämne åt gången. Det innebär att du studerar biologi under en period, kemi under en annan och fysik under en tredje. Du koncentrerar dig på ett ämne åt gången vilket skapar en helhet och en kontinuitet i dina studier.

Inriktningar och programfördjupning

Vi erbjuder dig inriktningen naturvetenskap vilket innebär att du läser flera kurser inom ämnena biologi, fysik, kemi och matematik. Därefter har du möjlighet att ytterligare fördjupa dig inom exempelvis naturvetenskap, matematik eller språk.

NA-verkstad

Utöver dina vanliga kurser erbjuder vi även extra tillfällen där du kan studera ämnen du själv väljer. Här träffar du lärare och elever från alla årskurser som arbetar tillsammans på NA-programmet . NA-verkstaden är till för alla elever och ger dig möjlighet att repetera, läsa läxor, komma ifatt eller plugga lite extra.   

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Söderportgymnasiets Reception

Skolområde: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-13 52 91

Besöksadress

Västra Boulevarden 53

291 31 KRISTIANSTAD

Fler kontakter

Evalotta Enqvist

Rektor

0733-13 61 92

Berat Halili

Studie- och yrkesvägledare NA, SA, HU

0724-67 80 99

Se mer på YouTube

Välkommen åter! Vi lägger upp mer efterhand

Se mer!