Ekonomiprogrammet

Främjar företagsamheten. Vill du lära dig mer om hur man startar, driver och utvecklar ett företag, eller är du mer intresserad av samhällsvetenskap med inriktning på ekonomi och juridik?

Väljer du Ekonomiprogrammet vid Söderportgymnasiet får du ett brett program som förbereder för fortsatta studier på högskola och universitet inom främst ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Diplomerad gymnasieekonom

En elev som läser ekonomiprogrammet kan ansöka om att bli Diplomerad gymnasieekonom. För att bli certifierad Diplomerad gymnasieekonom krävs att du:
läst minst 600 poäng ekonomiska ämnen, varav minst 400 poäng i ämnena Företagsekonomi och Entreprenörskap
läst minst till och med steg 2 i ett och samma moderna språk
läst minst till och med Matematik 3 samt genomfört ett godkänt gymnasiearbetet med inriktning mot ämnet Företagsekonomi och har lägst betyget E i samtliga kurser

Ungt företagande

Som en del i undervisningen i entreprenörskap får du tillsammans med andra elever prova att driva ett eget UF-företag under ett helt läsår. Du och dina affärskamrater tar fram affärsidén och får igång verksamheten med stöd av lärare, coacher och rådgivare från näringslivet. UF-året avslutas med deltagande i UF-mässor. 

Två inriktningar på Ekonomiprogrammet

Ekonomi
Du lär dig om företagsekonomiska områden som marknadsföring, redovisning, kalkylering, ledarskap och organisation. Du lär dig att starta och driva ett företag. 

Juridik
Du lär dig om rättsordningens betydelse och hur den påverkas av internationell rätt. Du utvecklar din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Söderportgymnasiets Reception

Skolområde Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-13 52 91

Besöksadress

Västra Boulevarden 53

291 41 KRISTIANSTAD

Fler kontakter

Jonas Jönsson

Rektor

0733-13 65 06

Liselott Bertilsson

Studie- och yrkesvägledare

0733-13 52 92

Se mer på YouTube

Välkommen! Vi lägger upp mer efterhand

Se mer!