Elevinformation

Den här sidan är mest till för dig som redan går på skolan eller som är vårdnadshavare till en elev på skolan. Här hittar du länkar till viktiga e-tjänster, planer och kontaktvägar till skolan.

Vanliga frågor

 • Busskort

  Om du är folkbokförd i Kristianstads kommun och har mer än 6 kilometer till skolan är du berättigad ett busskort. Kommunen ansvarar för gymnasieelevers resor fram till första kalenderhalvåret det år de fyller 20 år.

  Läs mer

 • Cafeteria

  Skolan har en cafeteria "Bodegan" som ligger under Aulan. Här kan du köpa lättare fika, varma smörgåsar med mera, eller så kan du bara sitta och studera eller umgås med vänner. Här finns biljardbord och olika spel för samkväm med kamraterna.

 • Chromebook

  Som elev får du under din studietid låna en bärbar dator. Din chromebook ska du ha med dig till skolan varje dag. Det är viktigt att du inte tappar bort eller lämnar ut ditt användarnamn och lösenord! Du är själv ansvarig för ditt konto. Olämplig eller otillåten användning kan leda till att du blir avstängd från tillgång till din dator, vilket kan leda till att du inte kan följa undervisningen.

 • Ledighet

  Skolan avråder från längre ledigheter då det innebär ett stort arbete för eleven att ta igen missade studier. Eleven har ett eget ansvar att informera sig om de moment som han/hon missat i undervisningen.

  All ansökan om ledighet görs hos mentor. Ansökan ska lämnas till mentor minst tre veckor före önskad ledighet. Avser ledighet mer än tre dagar ska den godkännas av rektor. Vårdnadshavare kontaktar mentor i samband med ledighetsansökan för omyndig elev.

  Ledighetsblankett

 • NIU

  NIU riktar sig till dig som spelar amerikansk fotboll, fotboll, golf, handboll eller tränar friidrott på elitnivå och vill kombinera studier med din idrott. Om du blir antagen till NIU måste du även bli antagen till något av programmen som erbjuds inom idrottsutbildning. Läs mer här

 • Skolmat

  Äter gör vi på "Södra kasern" som drivs av ISS. Till lunch serveras två varmrätter och ett vegetariskt alternativ, salladsbuffé, smör, bröd, dricka och kaffe/te. Vi serverar även specialkost för dem som har behov av detta.

  Matsedel

 • Studiebidrag

  Det finns flera olika bidrag för studier på gymnasiet. Studiebidrag får alla som har fyllt 16 år och bedriver heltidsstudier på gymnasiet. Frånvaro kan leda till att eleven inte anses bedriva heltidsstudier och CSN kan då besluta om att studiebidraget dras in. 
  Om bidraget dras in riskerar man att förlora även andra tillägg såsom flerbarnstillägg, extra tillägg och om eleven är över 18 år bostadsbidrag, underhållsstöd och barnpension.

  Läs mer på CSN

 • Unikum

  Skolsystemet Unikum är en lärportal. I Unikum kommer du som vårdnadshavare, elev och personal åt elevdokumentation, information och kommunikation.

  Inloggning och läs mer

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Söderportgymnasiets reception

Skolområde: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-13 52 91

Besöksadress

Västra Boulevarden 53

291 31 KRISTIANSTAD

Fler kontakter

Vaktmästare

Stefan Petersson

Vaktmästare

0733-13 52 89