Elevinformation

Välkommen till oss som elev. Du kommer att få tre härliga år som ger dig en bra start inför resten av livet

Funderar du på att söka till Söderportgymnasiet?

Här samlar vi information om vad som vi använder som redskap i arbetet.

Chromebooks

Alla studenter får låna en chromebook under sin studietid som verktyg för att klara studierna hos oss. På en Chromebook kan man inte installera traditionella program utan man laddar hem appar och tillägg från Chrome Web Store. Chromebooken arbetar i huvudsak mot nätet, men man kan arbeta offline också. En chromebook startar på några få sekunder och har ett batteri som räcker i flera timmar.

edWise

Vi använder edWise för betygssättning och för frånvarorapportering. För dig som elev är det en digital plattform där du kan se/använda frånvaromodulen, se din studieplan, se in i dina rum, läsa meddelande och mycket mer.

GAFE - Google Apps For Education

Som elev på Söderportgymnasiet har du tillgång till flera av Googles applikationer på nätet! Där kan du arbeta med dokument, kalkylering, presentationer och mycket mer. Du kan spara filer på Google Drive och dela till din lärare. Du kan även mejla dina lärare och studiekamrater. Du kommer åt dina dokument både i skolan och hemifrån.

Lunch och fika

Äter gör vi på "Södra kasern" som drivs av ISS. Till lunch serveras två varmrätter och ett vegetariskt alternativ, salladsbuffé, smör, bröd, dricka och kaffe/te. Vi serverar även specialkoster för dem som har behov av detta.

Vi har även en cafeteria som ligger under Aulan. Här kan du köpa lättare fika, varma smörgåsar med mera, eller så kan du bara sitta och studera eller umgås med vänner. Här finns biljardbord och olika spel för samkväm med kamraterna.

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Söderportgymnasiet

Skolområde Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-13 52 91

Besöksadress

Västra Boulevarden 53

291 31 Kristianstad

Vision

Vision

Söderportgymnasiet vill vara en skola där varje elev ska kunna känna att hen har lyckats med hänsyn till sina personliga förutsättningar och mål.

Program