Om skolan

På Riksgymnasiet i Kristianstad har vi förståelse för och kunskap om ungdomar med rörelsehinder. Vi har stora möjligheter att anpassa utbildningen så att den kommer att passa just dig.

Riksgymnasiet är ingen egen skola då undervisningen ges inom den kommunala gymnasieskolan. Du som är behörig kan alltså välja ett av de nationella program som erbjuds på de kommunala skolorna. Du följer din klass och får stöd ifrån Riksgymnasiet under skoldagen. 

Just nu har vi elever som läser på:  Bygg- och anläggningsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet, Estetiska programmet, Ekonomiprogrammet, Försäljning- och serviceprogrammet, Naturvetenskasprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet.

Stödet från Riksgymnasiet beror på vilka behov du har, men det kan till exempel vara studerandeassistent, förlängd studietid, tekniska anpassningar, speciallärare och anpassade prov.    

På Riksgymnasiet finns också ett introduktionsprogram för dig som ännu inte är behörig till ett nationellt gymnasieprogram. Där läser du i mindre grupp om 4 till 8 elever. I dessa grupper finns assistenter som stöd och lärarna gör pedagogiska anpassningar efter varje elevs behov. Vi erbjuder lärarledd pedagogisk handledning för alla elever på Riksgymnasiet.

Du har möjlighet till habilitering under skoltid. Då kan du träffa arbetsterapeut, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjukgymnast och sjuksköterska. Det går också att få habiliteringsbad på schemat under skoldagen. För att få in allt detta på schemat finns möjligheten att beviljas ett fjärde år.

BussAlla gymnasieskolorna i Kristianstad ligger inte i centrum. Riksgymnasiet har därför egna transportfordon som du kan åka med och du behöver inte boka färdtjänst. 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Riksgymnasiet Kristianstad

Skolområde: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-13 52 99

Besöksadress

Ö Boulevarden 13

291 53 Kristianstad

Fler kontakter

Tony Ivarsson

Rektor

0733-13 52 99

Anna Håkansson

Besökssamordnare

0733-13 61 15