Restaurang- och Livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram för dig som gillar fart och fläkt och som tycker om att ge god service åt andra människor.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till kvalificerade yrken och intressanta möten med människor i spännande miljöer både i Sverige och utomlands.
Programmet ger en grundläggande yrkesutbildning för arbete inom restaurang och bageri. Inom ramen för programfördjupningar och individuella val kan även högskolebehörighet erbjudas.

Två inriktningar

  • Kök och servering leder till arbetsmöjligheter i restaurangbranschen i privat eller offentlig verksamhet. Om du väljer att arbeta som kock eller kallskänka planerar du menyer och lagar mat samt ansvarar för beställningar av både råvaror och utrustning. Arbete i servering innebär att du är restaurangens ansikte utåt i din direktkontakt med kunden.
  • Bageri och konditori leder till olika arbetsmöjligheter inom både större och mindre bagerier. Inriktningen handlar om allt från ax till kaka. Du får lära dig hur råvarorna produceras och hur livsmedelsbranschen ser ut idag. Praktiskt får du bl.a. lära dig att att baka matbröd, småkakor, wiener- och vetebröd, bakelser och tårtor. Du kommer även att prova på att göra skådebröd, flätat bröd, marsipan-, choklad- och karamellarbete samt produkter från andra länder.

Arbeta som

kock, servitör, konditor, bagare

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Restaurang- och Livsmedel

Skolområde: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-136502

Besöksadress

Österänggymnasiet

Sjövägen 30

291 43 Kristianstad

Fler kontakter

Eva Axelsson

Rektor RL/RLY/SA

0733-13 65 01

Louise Johansson

Studie- och yrkesvägledare NA/RL/RLY/SA

0733-13 65 16