Varför valde du teknikprogrammet?

En intervju med Selma som är elev på teknikprogrammet på Österänggymnasiet.

Selma på teknikutbildningen.
Selma valde teknikprogrammet med design- och produktutveckling som inriktning eftersom hon är intresserad av design.

1. Varför valde du teknikprogrammet?

- Jag valde teknikprogrammet på Österäng för att jag var intresserad av design bland annat. Jag ville gå ett brett program eftersom jag inte hade bestämt mig riktigt vad jag ville plugga vidare till eller jobba med i framtiden. Eftersom teknikprogrammet på Österäng är ett brett program och har en inriktning som heter design- och produktutveckling så väckte det mitt intresse direkt.

2. Vad kommer vara ditt starkaste minne från Österänggymnasiet?

- Mitt starkaste minne kommer vara klassen och all god stämning. När jag började i min klass i 1:an så kände jag bara ett par stycken. Men redan efter bara någon vecka så hade jag lärt känna de flesta i klassen och det skapades en gemenskap med att hela klassen umgicks på rasterna. Den goda stämningen med alla i korridorerna och i cafeterian är också något jag kommer att minnas.

3. Sammanfatta Österänggymnasiet med tre ord?

- Gemenskap, stämning och minnen.

4. Vilket tips önskar du att du hade fått när du började på teknikprogrammet?

- När jag började 1:an på teknikprogrammet så höll jag på med två aktiviteter på fritiden, handboll och friidrott. Jag hade inte jättemycket tid på kvällarna till att lägga på plugg och visste att teknikprogrammet var ett krävande program. Men tipset som jag hade velat få var att så länge du gör det du ska på lektionerna och jobbar på bra, så klarar man av det. Jag jobbade på och gjorde det jag skulle så att jag även kunde ägna mig åt annat som jag tyckte var kul efter skolan.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.