Samhällsvetenskapsprogrammet

På Österänggymnasiet kan du läsa Samhällsvetenskapsprogrammet med den nationella inriktningen samhällsvetenskap, som ger möjlighet till bredare och djupare studier inom samhällsvetenskapliga ämnen.

Programmet vänder sig till dig som har intresse av SO-ämnena och i synnerhet samhällsfrågor samt har goda kunskaper inom dessa ämnen från grundskolan. Detta program ger behörighet till en rad utbildningar på universitet och högskola. 

Tonvikten

Tonvikten i utbildningen ligger på samhällsinriktade kurser som behandlar demokrati, politik, internationella frågor, etik, ekonomi och miljö. Programmet ger dig möjlighet att utveckla din samarbetsförmåga, kreativitet och självständighet samt din förmåga att ta initiativ och omsätta idéer i praktisk handling. Inom inriktningen samhällsvetenskap ligger tonvikten på geografi, historia, religionskunskap, samhällskunskap, filosofi, psykologi och moderna språk. 

Detta får du

Inom de samhällsvetenskapliga karaktärsämnena får du lära dig om människors livsvillkor i Sverige, Europa och i världen både förr och nu. Du får läsa om hur människor fungerar och om samspelet mellan individer och grupper i samhället. 

Dessutom får du träffa politiker och beslutsfattare samt göra intressanta studiebesök där vi till exempel i årskurs 2 åker till Stockholm för att ta del av politik, kultur och samhälle. Moderna språk är också ett av karaktärsämnena. På Österänggymnasiet kan du välja mellan att läsa tyska, franska eller spanska

Plugga vidare till

lärare, socionom, journalist, statsvetare eller psykolog

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Samhällsvetenskap

Skolområde: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-13 65 02

Besöksadress

Österänggymnasiet

Sjövägen 30

291 43 Kristianstad

Fler kontakter

Eva Axelsson

Rektor RL/RLY/SA

0733-13 65 01

Louise Johansson

Studie- och yrkesvägledare NA/RL/RLY/SA

0733-13 65 16