Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är programmet för dig som tycker det är roligt och spännande att arbeta med problemlösning, att aktivt söka kunskap samt att experimentera och utveckla ett matematiskt och naturvetenskapligt förhållningssätt.

Programmet vänder sig till dig som har goda kunskaper med dig från grundskolan och tänker studera vidare på högskola eller universitet. Det utvecklar dina kunskaper om sammanhang i naturen, om livets villkor, om fysikaliska fenomen och skeenden och om kemiska processer.
Inom biologi, fysik och kemi beskrivs omvärlden i modeller som utvecklas i ett samspel mellan experiment och teori.
Matematik är både ett eget ämne och ett hjälpmedel i andra ämnen. Kritiskt tänkande, logiska resonemang, problemlösning och systematiska iakttagelser med ett idéhistoriskt perspektiv och med språket som ett redskap för kommunikation är viktiga delar i utbildningen.

Två inriktningar

  • Naturvetenskap ger fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. Det är denna inriktning som ger den bredaste högskoleförberedande grunden bland alla gymnasieutbildningar.
  • Naturvetenskap och samhälle ger fördjupade kunskaper inom biologi och samhällskunskap samt kunskaper inom geografi och hållbart samhälle. För den som vill bredda kunskaperna i naturvetenskap med mer kunskaper inom främst samhällsvetenskapliga ämnesområden.

Plugga vidare till

läkare, matematiker, psykolog, veterinär, pilot eller civilingenjör

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Naturvetenskap Österäng

Skolområde: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-13 65 02

Besöksadress

Österänggymnasiet

Sjövägen 30

291 43 Kristianstad

Fler kontakter

Louise Johansson

Studie och yrkesvägledare

0733-13 65 16

Nina Olin

Rektor IMA/NA

0733- 136507