Om skolan

Eleverna på Christian 4:s Gymnasium är trygga och trivs med sina klasskamrater och personal. Vi har goda resurser i form av specialpedagog, skolsköterska, kurator och studievägledare. Här får du vara den du är och blir accepterad. Vi är stolta över våra goda relationer mellan elever och personal.

Christian 4:s Gymnasium, som fått sitt namn av den danska kungen Christian 4, ligger mitt i centrala Kristianstad. Skolan startade läsåret 1995/1996 i Kristianstad Högskolas fd lokaler. Sedan starten har Estetiska Programmet haft sin fasta punkt här.

Läsåret 2018/2019 kan vi konstatera att vi har en spännande bred verksamhet. Vårt högskoleförberedande Estetiska Program med inriktningarna: Bild & Formgivning, Estetik & Media, Musik och Teater. Dessutom har vi Skolverkets godkännande att erbjuda Spetsutbildning i musik. Våra yrkesförberedande program är Handels- och administrationsprogrammet respektive Hotell- och turismprogrammet. Skolan erbjuder även Introduktionsprogrammet.

Verksamheten är spridd i fantastiska lokaler runt om centralt i Kristianstad. I huvudbyggnaden som är en gammal klassisk tegelröd skolbyggnad har vi våra kärnämnen. Musikeleverna delar ändamålsenliga lokaler tillsammans med Kommunala musikskolan, teaterundervisningen sker i Kristianstads teaters fantastiska miljö och bild & formgivning och estetik & medieundervisningen har vi i ett eget hus vid Centralskolan. Introduktionsprogrammet har undervisning i tre olika byggnader utifrån behov.   

Eleverna på Christian 4:s Gymnasium trivs på sin skola. Trivs med sina klasskamrater och personalen på skolan. Vi har goda resurser i form av specialpedagog, skolsköterska, kurator och studievägledare.

På vår skola får du vara den du är och blir accepterad för det. Vi är stolta över våra goda relationer mellan elever och personal och över det elevinflytande vi har på skolan.

                                                                Din dröm- vårt mål!

                                       Varmt välkommen till Christian 4:s Gymnasium!

 

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Christian 4:s Gymnasium

Skolområde Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-13 60 70

Besöksadress

Östra Boulevarden 13

Kristianstad

Fler kontakter

Tony Ivarsson

Rektor ES

044-13 52 99

0733-13 52 99

Annika Löfgren

Rektor HA, HT, NA, SA, IM och ISPEC

0733-13 52 70