Elevinformation

Den här sidan är mest till för dig som redan går på skolan eller som är vårdnadshavare till en elev på skolan. Här hittar du länkar till viktiga e-tjänster, planer och kontaktvägar till skolan.

Distans och närundervisning under vårterminen 2021: 

Årskurs 1 har närundervisning veckorna 17, 20, 21 och 24 och distansundervisning övriga veckor. Årskurs 2 har närundervisning veckorna 18, 19, 22 och 23 och distansundervisning övriga veckor. Årskurs 3 har närundervisning alla veckor.

För mer information: Distansundervisning 2021-04.pdf

På Christian IV:s gymnasium har vi  kamratstödjare som tillsammans med skolans kurator, skolsköterska och bibliotekarie arbetar med att skapa en trygg och trivsam atmosfär på skolan. Varje klass utser två elevrepresentanter till kamratstödjare. Gruppen har regelbundna träffar då det diskuteras och planeras kring hur vi kan få en så bra skola som möjligt. Kamratstödjarna ordnar olika trivselaktiviteter för skolans elever.

Kamratstödjare

Vanliga frågor

  • Classroom

   Google Classroom är en nätbaserad plattform där all information om dina kurser finns. Det är viktigt att du varje dag kontrollerar om det finns viktig information.

  • Chromebook

   Som elev får du under din studietid låna en bärbar dator. Din chromebook ska du ha med dig till skolan varje dag. Det är viktigt att du inte tappar bort eller lämnar ut ditt användarnamn och lösenord! Du är själv ansvarig för ditt konto. Olämplig eller otillåten användning kan leda till att du blir avstängd från tillgång till din dator, vilket kan leda till att du inte kan följa undervisningen. 

  • Gymnasieexamen

   En fullständig utbildning i gymnasieskolan ger dig en gymnasieexamen. För en yrkesexamen ska du läsa 2500 poäng varav 2250 poäng ska vara godkända.

   Du ska uppnå minst godkänt i kurserna:
   Svenska 1/Svenska som andraspråk 1
   Engelska 5
   Matematik 1a

   Du måste också uppnå minst godkänt i 400 poäng av de programgemensamma ämnena och godkänt betyg i gymnasiearbetet.

  • Högskolebehörighet

   Vi erbjuder alltid möjligheten att läsa in grundläggande behörighet till högskolan. Kurserna väljer du när du går i åk 1 för att läsas under åk 2 och 3. Skolans studie- och yrkesvägledare informerar om detta under vårterminen.
   Kurserna är: Svenska 2/Svenska som andraspråk 2, Svenska 3/ Svenska som andraspråk 3 och Engelska 6.

  • Individuell studieplan

   Varje elev som går på Milnergymnasiet får en individuell studieplan. Den innehåller uppgifter om din studieväg och om de val av kurser du gjort. Vid frågor kontakt skolans studie- och yrkesvägledare. 

  • Ledighet

   Skolan avråder från längre ledigheter då det innebär ett stort arbete för eleven att ta igen missade studier. Eleven har ett eget ansvar att informera sig om de moment som han/hon missat i undervisningen.

   All ansökan om ledighet görs hos mentor. Ansökan ska lämnas till mentor minst tre veckor före önskad ledighet. Avser ledighet mer än tre dagar ska den godkännas av rektor. Vårdnadshavare kontaktar mentor i samband med ledighetsansökan för omyndig elev.

   Ledighetsblankett

  • NIU

   NIU riktar sig till dig som spelar amerikansk fotboll, fotboll, golf, handboll eller tränar friidrott på elitnivå och vill kombinera studier med din idrott. Om du blir antagen till NIU måste du även bli antagen till något av programmen som erbjuds inom idrottsutbildning. Läs mer här

  • Uppehåll / avbrott i studierna

   Vill du göra studieuppehåll eller avbryta dina studier kontaktar du skolans studie- och yrkesvägledare. Avbryter du studierna måste du lämna tillbaka lånad dator, läromedel och skåpnyckel. Ej återlämnat material faktureras. 

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Christian 4:s Gymnasium

Skolområde: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Telefon

044-13 60 70

Besöksadress

Östra Boulevarden 13

Kristianstad

Fler kontakter

Tony Ivarsson

Rektor ES och Riksgymnasiet.

044-13 52 99

0733-13 52 99

Annika Löfgren

Rektor NA, SA, IM och ISPEC

0733-13 52 70

Erik Tirén Törnblom

Rektor HA, HT, HV Frisör och HV Florist

0733-13 44 06