Framtidsmässan 11 oktober 2022

Välkommen till Framtidsmässan den 11 oktober. Det är en helt ny utbildnings- och arbetsmarknadsmässa för högstadiets årskurs 8 och 9, gymnasieelever, högskolestudenter och unga vuxna.

Vart är du på väg? Kom till Framtidsmässan! En helt ny utbildnings- och arbetsmarknadsmässa (som bland annat innehåller före detta gymnasiemässan) för såväl blivande gymnasister och studenter som arbetssökande på Kristianstad Arena.

Elever i årskurs 8 och 9: Här kan du möta gymnasieelever och lärare och få information om Kristianstads fantastiska gymnasieutbud. Tycker du att gymnasievalet känns jobbigt och har frågor kring behörigheter? Vi har en hel monter med studievägledare som kan hjälpa dig. Vi har även fyllt arenan med massor av företag där du kan skaffa kontakter för sommarjobb eller kanske prao.

Grundskolorna kommer att organisera så att du som går i årskurs 8 och 9 ges möjlighet att delta på mässan under skoltid. Men vi har öppet för alla ända fram till klockan 20.00 om du vill ta med en kompis eller förälder!

Elever på gymnasiet och arbetssökande: Här möter du studenter och personal från högskolan som berättar om olika utbildningar. Vi har även vi fyllt hallen med intressanta företag och framtida arbetsgivare så att du kan skaffa värdefulla kontakter som kan leda till sommarjobb eller jobb.

Kristianstad Arena den 11 oktober, klockan 09.00 - 20.00.

Är du nyfiken på hur ser framtidsutsikterna ut i olika yrken?

Besök gärna Arbetsförmedlingens hemsida och hitta yrkesprognoser för 210 yrken inom 20 olika områden. Här kan du även göra ett test där du svarar på 12 frågor, och får förslag på yrken som kan passa dig och dina intressen.

Hitta yrkesprognoser - Yrkesområden (arbetsformedlingen.se)

Vill du vara med som arrangör?

För företagare klicka här

För skolverksamheter - anmäl dig i formuläret här under.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.