Digital gymnasiemässa den 12 oktober 2021

Den 12 oktober erbjuder gymnasieskolan i Kristianstad en digital gymnasiemässa för alla elever i årskurs 9.

Kommunala gymnasieskolan Kristianstad - En klass för sig!
Kommunala gymnasieskolan Kristianstad - En klass för sig!

Den digitala gymnasiemässan kommer att vara öppen vid tre tidpunkter, mellan klockan 9.00-11.00, klockan 13:00-15:00 samt klockan 18:00-19:30. Detta för att öka möjligheterna för både elever och vårdnadshavare att delta.

Grundskolorna kommer att organisera så att eleverna i årskurs 9 ges möjlighet att delta på gymnasiemässan under skoltid. Eleverna behöver förbereda sig genom att fundera ut vilka program och inriktningar de vill besöka samt vilka frågor de vill ha svar på.

Eleverna kopplar upp sig via sina Chromebooks och får tillgång till Meet med länkar under angivet tidsspann, där de sen kommer vidare till de skolor och program som de är intresserade av. Upplägget kommer att se olika ut på olika skolor. Sannolikt kommer det att vara någon form av presentation men att det också ges möjlighet att ställa frågor t.ex. genom att räcka upp en digital hand eller genom chatten. Presentationerna kommer att ges flera gånger under dagen, vilket innebär att eleverna kan besöka flera olika program/inriktningar och skolor.

Intresserade vårdnadshavare kommer precis som eleverna ha möjlighet att koppla upp sig på dagtid, men det erbjuds då även en kvällstid.
Information kommer att gå ut via Unikum till elever i Kristianstads kommun och via andra lärplattformar som elever i andra kommuner använder sig av.

Länkar till skolornas mässa:

Christan 4:s Gymnasium
Drottning Blankas gymnasieskola
Ekbackeskolan i Osby
Furulundskolan i Sölvesborg
Hässleholms gymnasium
Jensen Gymnasium
LBS Kreativa gymnasiet
NTI Gymnasiet Kristianstad
Perstorps gymnasium
Praktiska Gymnasiet Kristianstad
Söderportgymnasiet
Wendesgymnasiet
Yrkesskolan i Osby
Österänggymnasiet

Är du nyfiken på hur ser framtidsutsikterna ut i olika yrken?

Besök gärna Arbetsförmedlingens hemsida och hitta yrkesprognoser för 210 yrken inom 20 olika områden. Här kan du även göra ett test där du svarar på 12 frågor, och får förslag på yrken som kan passa dig och dina intressen.

Hitta yrkesprognoser - Yrkesområden (arbetsformedlingen.se)

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.