Spängerskolan

Spängerskolan är en F-9 skola som ligger i Arkelstorp, ca 2 mil norr om Kristianstad och tillhör skolområde Norra. Skolan ligger i ett naturskönt område med närhet till skog och sjöar. Vi har för närvarande cirka 300 elever fördelade på årskurserna F-3, 4-6 och 7-9.

Verksamheten

På Spängerskolan finns det en tro på individens förmåga och att alla elever ska lyckas. Alla ska få möjlighet att utvecklas och utmanas optimalt utifrån sina förutsättningar. En viktig del i detta arbete är att varje elev får återkoppling och stöd i sitt lärande och sin utveckling. Vi arbetar aktivt med ledorden trygghet, arbetsro, ansvar, hänsyn och kamratskap.

Vi tror på en nära kontakt mellan skola och hem och att det gynnar eleverna och deras möjligheter att utvecklas och lyckas så bra som möjligt i skolan. Det ska alltid gå att kontakta skolan och personalen för att få svar på frågor eller diskutera saker som man undrar över. En del av kommunikationen sker via vår lärportal Unikum där information och nyheter om skolans verksamhet publiceras. Där kan vårdnadshavare även följa planeringar och sitt barns individuella utveckling.

Bibliotek

Skolan har ett eget skolbibliotek som ständigt utökas och aktualiseras. Böcker är fortfarande viktiga i skolan och hos oss ska det finnas böcker för alla.

Fritidshem

Spängerskolan erbjuder skolbarnsomsorg i form av fritidshem.

Vanliga frågor

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Spängerskolan

Skolområde: Norra

Telefon

044-13 46 97

Besöksadress

Ekbacken 8

291 55 Arkelstorp

Postadress

Spängerskolan

Ekbacken 8

291 55 Arkelstorp

Fler kontakter

Lina Hillethan

Rektor

044-13 43 64

Marie Nilsson

Tf rektor

044-13 43 63

Alice Wennfalk

Administratör

044-13 46 97

Saranda Sopjani

Kurator

044-13 43 68