Norretullskolan

Norretullskolan ligger i centrala Kristianstad. Vi har elever i årskurs 7-9. Från och med höstterminen 2018 erbjuder vi en språkprofil med undervisning på engelska i ett flertal ämnen. Skolan är en certifierad Google Reference School.

Norretullskolan i hjärtat av Kristianstad.
Norretullskolan i hjärtat av Kristianstad.

 

Vår verksamhet

Norretullskolan är en kommunal grundskola i centrala Kristianstad för elever i årskurs 7-9 . Vi har ca 200 elever och här arbetar en engagerad och kompetent personalstyrka. Skolans pedagoger har en hög behörighet. På skolan finns fem förstelärare, specialpedagog, resurslärare och en utbildad skolbibliotekarie. Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam med skolsköterska och kurator. Vår studie- och yrkesvägledare arbetar heltid på skolan.

Gott klimat

Norretullskolan är en skola med ett gott klimat och elever som trivs och känner sig trygga. Vi jobbar för en inkluderande skola där samtliga elever blir synliga och får det stöd och den formativa stimulans som de behöver utifrån sina egna förutsättningar. Skolan ska präglas av ett bra bemötande och arbetsglädje. Det ska vara en plats som är välkomnande, generös och trygg.

 

Några elever från den engelska profilklassen.Några elever från den engelska profilklassen.

Engelskundervisning som språkprofil

Norretullskolan erbjuder en språkprofil EPC, English Profile Class, med undervisning på engelska i ett flertal ämnen. Som elev i profilen får du den unika möjligheten att tillgodogöra dig delar av undervisningen i SO, NO och idrott på engelska. Du får möjlighet att öva din begrepps- och kommunikativa förmåga i ett av världens mest använda språk. Vi samarbetar med  IB-programmet (International Baccalaureate) på Söderportgymnasiet.

Information om hur du söker till profilen hittar du i dokumentet Att söka till Norretulls språkprofil under Dokument, se nedan. Blanketten för intresseanmälan ligger under E-tjänster.

 

Google Reference School

Sedan våren 2018 är Norretullskolan en Google Reference School, vilket är en certifiering som skapats för att lyfta fram skolor som utvecklar innovativa lösningar med hjälp av de pedagogiska verktygen som Google for Education tillhandahåller. Kristianstad kommun satsar på att alla elever i årskurs 6-9 ska ha en egen dator i skolan. Plattformen som vi på Norretullskolan använder är Google for Education, en molntjänst med pedagogiska verktyg där elever och lärare arbetar tillsammans.

För bli certifierad behöver skolan leva upp till kraven att använda Google Apps för utbildning och Chromebooks på ett sätt som skapar en innovativ miljö i och utanför klassrummet. Vår sida på Google for Education finns under länkar längre ner. Där kan du läsa mer och kontakta oss för ytterligare information. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter om arbetet med Google for Education till andra skolor, både i och utanför Sverige! 

Logga för Google Referece School

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Norretullskolan

Skolområde: Östra

Telefon

044-13 53 59

Besöksadress

Norretullsvägen 6

291 32 Kristianstad

Postadress

Norretullskolan

Johanna Nygren

Norretullsvägen 6

291 32 Kristianstad

Fler kontakter

Helén Johansson

Rektor

044-13 60 11

Johanna Nygren

Administratör

044-13 53 59

Läs mer

Krav-certifierad

I skolområde östra är samtliga förskolor och skolor krav-certifierade. Det är en del av det miljöarbete som pågår i verksamheterna.

Läs mer