Centralskolan

Centralskolan är en mångkulturell skola för årskurserna F-6. Skolan ligger på Östermalm i centrala Kristianstad. Vi arbetar för att vara en positiv och välkomnande skola där vi möter och stödjer eleverna i deras olika behov.

Centralskolan ligger mitt i stan nära till stadsbiblioteket och muséet.
Centralskolan ligger mitt i stan nära till stadsbiblioteket och muséet.

Vi har ca 300 elever fördelade på 14 klasser. Vi har även två förberedelseklasser där våra nyanlända elever går. Centralskolan ligger i centrala Kristianstad och det är lätt att ta sig hit via tåg eller buss, då det är gångavstånd till stationen. 

Centralskolans fritidshem

På Centralskolan finns fyra fritidsavdelningar som erbjuder skolbarnomsorg för våra elever i klass F-1 och klass 2. För våra äldre elever i klass 3-6 finns en egen fritidsavdelning. Fritidshemmen har öppet alla vardagar 6.30-18.30.

Elevhälsoteam

Centralskolan har ett väl fungerande elevhälsoteam som träffas varje vecka. I elevhälsoteamet ingår rektor, specialpedagog, skolsköterska, socialrådgivare och kurator. Till elevhälsoteamet finns också en skolpsykolog och skolläkare knuten. Vår skolsköterska arbetar heltid på Centralskolan liksom vår kurator. 

Skolrestaurang

I vår skolrestaurang serveras frukost, skollunch och mellanmål och det erbjuds dagligen vegetariskt alternativ samt salladsbuffé, knäckebröd och frukt.

Skolbibliotek

I vårt bibliotek kan du låna böcker, läsa tidningar och söka information i referensböcker. En dag i veckan finns även vår skolbibliotekarie tillgänglig om du behöver tips eller hjälp med något. Skolan har även en kommunövergripande förstärkning i biblioteket.

Rastverksamheten

På skolans raster finns det möjlighet för eleverna att delta i organiserade rastaktiviteter som genomförs av våra lärare i fritidshem. Rastaktiviteterna bygger på skolans värdegrundsarbete för att skapa en lugn och trygg rastmiljö.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Centralskolan

Skolområde Östra

Telefon

044-13 50 00

Besöksadress

Götgatan 14

291 33 Kristianstad

Postadress

Centralskolan

Götgatan 14

291 33 Kristianstad

Fler kontakter

Ulrika Åkerberg

Rektor, årskurs F-1 samt fritidshem

0733-13 66 17

Annika Persson

Rektor, årskurs 2-6

0733-13 66 01

Linnéa Andersson

Administratör

044 - 13 66 14