Uddegårdens förskola

Uddegårdens förskola ligger i centrala Kristianstad i stadsdelen Udden. Förskolan består av två småbarnsavdelningar och två storbarnsavdelningar. Från och med augusti 2018 befinner vi oss i våra nybyggda lokaler på Videllsgatan 10.

Uddegårdens förskola.
Uddegårdens förskola.

Om förskolan

Uddegården är en förskola med fyra avdelningar. På entréplan hittar ni småbarnsavdelningarna Bäcken och Kanalen. På ovanplanet hittar ni storbarnsavdelningarna Sjön och Havet.

Vårt arbetssätt 

Förskolan är första steget i barnens utbildning. Vår uppgift är att hjälpa barnen att se allt i ett större perspektiv, samtidigt som vi uppmuntrar dem i nuet. Förskoletiden ska vara en tid att leka, lära och växa. En tid full av glädje, upptäckarlust och lärande i en trygg miljö.

Verksamheten planeras utifrån barnens intressen och utifrån för-skolans prioriterade mål. Dessa mål är valda utifrån Läroplanen för förskolan som är förskolans styrdokument.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Uddegårdens förskola

Skolområde: Östra

Telefon

044-13 49 65

Besöksadress

Videllsgatan 10

291 54 Kristianstad

Fler kontakter

Therése Jangbo

Rektor

0729-84 18 02

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar frågor om kö, placeringar och avgifter. Telefontid: mån, ons, fre 9.30-12 och tis, tors 13-15. Postadress: Placeringsenheten, Vilans skola, Genvägen 7, 291 59 Kristianstad

Läs mer

Krav-certifierad

I skolområde östra är samtliga förskolor och skolor krav-certifierade. Det är en del av det miljöarbete som pågår i verksamheterna.

Läs mer