Skogsgläntans idrottsförskola

Förskolan ligger i ett naturskönt villasamhälle söder om centralorten Kristianstad. Vi har tre avdelningar i åldrarna 1-5 år, en småbarns- och två storbarnsavdelningar.

En stor utegård med omgivande skog och natur, gräsplan, balansbana, asfalterad rink för bollsport och rörelselekar, ger barnen möjlighet till stor rörelsefrihet.
En stor utegård med omgivande skog och natur, gräsplan, balansbana, asfalterad rink för bollsport och rörelselekar, ger barnen möjlighet till stor rörelsefrihet.

Idrott och läroplan

En idrottsförskola är en förskola där idrott, lek och rörelse är en integrerad del av pedagogiken. Förskolan är utformad så att idrott, lek och rörelse kan pågå hela tiden och överallt, såväl inne som ute, på lekplats, grönytor och idrottsanläggningar. Det centrala är att rörelse och idrott är integrerad i barnens aktiviteter. Vi har samarbete med de lokala idrottsföreningarna, där pedagogerna också kan utvecklas och tillgodogöra sig de olika färdigheter som föreningslivet erbjuder. Idrott är en metod för att sträva efter målen i läroplanen för förskolan.

Vi går på promenader till skogen. En dag i veckan går vi till Talldalsskolans gymnastiksal. Vi springer joggingrundor, på rinken spelar vi fotboll, bandy och basket. På baksidan finns en balansbana. I vår stora lekhall har vi idrottsaktiviteter som dans och hinderbana. Vi byter tema utifrån barngruppens behov och intresse, ibland varar temat en termin och ibland längre. För att skapa en röd tråd genom vårt arbete så utgår vi från temat när vi planerar vår verksamhet. På vår joggingrunda så har vi uppehåll för frågor om temat som kopplas till gymnastiken.

Vår vision/grundidé

Vi vill lägga grunden för sunda levnadsvanor och stimulera ett livslångt intresse för ett allsidigt utövande av rörelse, lek och idrott.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Skogsgläntans idrottsförskola

Skolområde: Västra

Telefon

044-13 21 05

Besöksadress

Folkvandringen 5

291 65 Kristianstad

Fler kontakter

Cecilia Bagan

Rektor

044-13 21 05

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar frågor om kö, placeringar och avgifter. Telefontid: mån, ons, fre 9.30-11.30 tis, tors 13-14.30 Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Placeringsenheten, 291 80 Kristianstad

Läs mer

Krav-certifierad

Vår verksamhet är kravcertifierad. Det är en del av det miljöarbete som pågår i verksamheterna.

Krav-certifierad Läs mer