Diamantens förskola

Diamantens förskola har en stor och välplanerad gård och närhet till natur, buss och bibliotek. Här möter barnen pedagoger som är engagerade, närvarande och visar omsorg i en inspirerande och tillåtande utbildningsmiljö som är föränderlig och ger rika möjligheter till utforskande.

Den nybyggda delen av Diamantens förskola.
Den nybyggda delen av Diamantens förskola.

Om oss

Diamantens förskola har nio avdelningar. I det Södra huset finns tre avdelningar för de yngsta barnen ca 1 - 2,5 år. I Mellanhuset har vi tre avdelningar med äldre barn i åldrarna 2,5 - 5 år. I Norra huset har vi två avdelningar för barn 1 - 5 år. Vår nionde avdelning, Bärnstenen, ligger vid Tollarps skola och har plats för barn 1 - 5 år.

Varje husdel samarbetar kring barnen för trygghet och förskola med kvalitet. Diamanten som helhet har mycket god tillgång till kompetensutbyte pedagoger emellan och möjlighet att nyttja den stora förskolans alla förutsättningar och resurser.

Med förskolans läroplan Lpfö18, Skollagen och Barnkonventionen som grund har vi gemensamt arbetat fram ledord som ger oss riktning i vårt arbete med barnen:

På Diamantens förskola möter barnen pedagoger som är engagerade, närvarande och visar omsorg.

Tillsammans skapar vi framgångsrik undervisning i en inspirerande och tillåtande utbildningsmiljö som är föränderlig och ger rika möjligheter till utforskande.

Vår miljö

Diamanten har fräscha och ändamålsenliga lokaler. Vår inomhusmiljö lockar till lek och är föränderlig efter barnens intressen och behov. Diamanten erbjuder barnen möjlighet att utforska ateljéer och många andra mötesplatser med material för lek och lärande. Vår välplanerade utemiljö inspirerar till rörelse och är omgiven av skog och natur.

Kök och matsal

I Mellanhuset på Diamanten finns vår matsal och vårt kök. I matsalen tar barnen själva mat från en fint uppdukad buffé. Minst en gång i veckan serveras en helt vegetarisk måltid. Köket satsar på hög kvalitet av livsmedel och strävar efter ett ökat inköp av ekologiska produkter. Vårt kök är KRAV-certifierat på brons-nivå vilket innebär att minst 30 procent av råvarorna som används är hållbara livsmedel. Våra två kockar jobbar mycket med att minska samt förebygga matsvinn, använda säsongens grönsaker och för att ge alla gäster en lustfylld måltid.

Bärnstenen får sin mat tillagad av Tollarps skolrestaurang och levererad till sitt kök varje dag.

Följ vårt kök på Instagram; @diamantensmatlag

Besök oss

Det går bra att ringa och boka en tid för att besöka oss. Vi visar dig gärna vår fina förskola och hjälper dig med svar på dina frågor.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Diamantens förskola

Skolområde: Södra

Telefon

044-13 46 49

Besöksadress

Luevägen 1

298 34 Tollarp

Fler kontakter

Katarina Wedin

Rektor

044-13 46 49

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar frågor om kö, placeringar och avgifter. Telefontid: mån, ons, fre 9.30-11.30 tis, tors 13-14.30 Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Placeringsenheten, 291 80 Kristianstad

Läs mer

Krav-certifierad

Vår verksamhet är kravcertifierad. Det är en del av det miljöarbete som pågår i verksamheterna.

Krav-certifierad Läs mer