Arkelstorps förskola

Två mil norr om Kristianstad, mitt bland sjöar, skogar och äppelodlingar, ligger vår förskola. Den består av fem avdelningar med barn i åldrarna 1-5 år.

Arkelstorps förskola är en av kommunens nordligaste förskolor.
Arkelstorps förskola är en av kommunens nordligaste förskolor.

Vår förskola

Barn och pedagoger som upplever naturvetenskap utomhus.Vi upplever naturvetenskap tillsammans.

Vår förskola har fem avdelningar som är uppdelade i olika hus. I huvudbyggnaden finns Lyan och Grytet som är två småbarnsavdelningar. De äldre barnen är på avdelningarna som ligger närheten. Kärret är inrymt i gamla kommunhuset och Spindelnätet och Myrstacken i paviljongerna som ligger i nära anslutning till huvudbyggnaden. Vi har även nära till härlig natur som vi utnyttjar flitigt.

På sommaren och julen kommer Vånga förskolas barn och pedagoger till oss. Ett stenkast från förskolan ligger Spängerskolan som flertalet av våra barn börjar på när det blir dags för skolstart för våra sexåringar. 

Öppettider

Vi har öppet måndag till fredag klockan 6.15 - 18.30. Den tidiga öppningstiden ger möjlighet för dig som pendlar eller börjar tidigt. 

Måltider

Förskolan har en egen kokerska som lagar vår goda mat som är mycket uppskattad av barnen. Hon lagar frukost, lunch och mellanmål till samtliga barn och vuxna på förskolan. Vi följer den matsedel som finns rekommenderad till kommunens förskolor. Till stor del är maten som serveras här hos oss "hemlagad" och det serveras frukt och grönt varje dag.

Vår vision

Det finns mycket att upptäcka i naturen.

Alla på Arkelstorps förskola ska tycka att det är roligt att vistas här och känner sig trygga, sedda och väl bemötta. För oss är det viktigt att varje person, stor som liten, blir bemött utifrån sina förutsättningar och behov

Skuggan är spännande.

På vår förskola är såväl ute som innemiljön viktig. Den inspirerar barnens lust till lek och lärande. Allt vi kan göra inne kan vi också göra ute.  

  

Barn och pedagoger som ligger på marken och lyssnar på skogens ljud.Vi lyssnar på skogens ljud.

Barnen är delaktiga och har inflytande i vår verksamhet genom att de ges möjlighet att framföra sina tankar och åsikter. Genom att aktivt lyssna på varandra, stor som liten, utvecklas vi och lär tillsammans. Pedagogernas viktigaste uppdrag är att vara närvarande, medvetna och medforskande i sitt arbete tillsammans med barnen.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Arkelstorps förskola

Skolområde: Norra

Telefon

0733-13 43 65

Besöksadress

Spängervägen 6

291 55 Arkelstorp

Fler kontakter

Susanne Hjort Strandmark

Rektor

0733-13 43 65

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar frågor om kö, placeringar och avgifter. Telefontid: mån, ons, fre 07.30-12.00 och tis, tors 13.00-15.30. Postadress: Placeringsenheten, Vilans skola, Genvägen 7, 291 59 Kristianstad