Kommunens vattenkiosk på Industrigatan

Så här ser kommunens vattenkiosker ut. Bilden är tagen på Industrigatan.

Behöver du som företagare köpa större mängder vatten? Då kan du ansöka om att bli kund till Kristianstads kommuns vattenkiosker.

Med undantag för Räddningstjänsten så är det av kvalitets- och säkerhetsskäl inte tillåtet att ta vatten ur brand- och spolposter på Kristianstads kommuns vattenledningsnät.

Verksamheter som har behov av att köpa större mängder vatten hänvisas till att ansöka om att bli kund i våra vattenkiosker, där man enkelt kan fylla sin tankbil eller liknande.

Bli kund

Kund till vattenkiosken blir man genom att ansöka om en nyckeltag på blanketten, som ni kan hitta längre ned på sidan. Maila den sedan till Fredrik Thomasson, se kontaktuppgifter längre ned på den här sidan. Tagen kan du sedan hämta ut på centrala vattenverket (Vattenverksvägen 2 i Kristianstad) under vardagar.

Här kan du hämta vatten

När du blivit kund är vattenkioskerna tillgängliga för dig när du behöver det på följande platser:

  • Industrigatan på Näsby industriområde (närmsta adress är Industrigatan 120)
  • Estrids väg 27 i Vä

Platserna är utmärkta på kartan.

Priser och kostnadsuppföljning

År 2024: Tagen kostar 249 kr och kubikmeterpriset för vatten är 32,82 kr/kubikmeter (alla priser är exklusive moms).

På vattenkioskens webbsida kan ni enkelt kontrollera hur mycket vatten ni tankat efter att ni blivit registrerade och fått tagen, se länk nedan.

Är det garanterad tillgång till vatten i vattenkiosken?

Nej. Vid händelse av dålig tillgång på dricksvatten i Kristianstad kan vi stänga vattenkiosken tillfälligt - exempelvis under ett bevattningsförbud.

Här hittar du vattenkioskerna

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?