Kristianstads kommun använder SMS för att skicka information om störningar i kommunens dricksvattenförsörjning till de mobiltelefoner som står skrivna på en aktuell adress. Du kan också registrera andra telefonnummer för att kunna ta emot SMS.

En dricksvattenstörning kan uppstå vid en planerad avstängning av dricksvattnet i ett område, exempelvis om ett vattenverk byggs om. Det kan också vara vid en akut störning, exempelvis om dricksvattnet i ett område har konstaterats otjänligt på grund av bakterier eller dylikt.

Vem får SMS-avisering?

SMS skickas ut till mobiltelefoner som är skrivna på adresserna i det berörda området.

Har du ingen telefon skriven på den aktuella adressen, eller på din bostadsadress (du kan exempelvis ha ett fritidsboende, en företagstelefon eller ett oregistrerat kontaktkort) så kan du själv registrera dig för SMS-avisering från oss i tjänsten längst ner på sidan.

Registrera eller avregistrera dig

Är ditt mobilnummer nåbart på din adress behöver du inte registrera dig.
Kontrollera det genom att slå upp din adress på någon av webbens nummertjänster.

Får du ingen träff på ditt telefonnummer och vill ha våra SMS-utskick kan du registrera numret här. Då får du snabbt information om eventuella dricksvattenstörningar i ditt område inom Kristianstads kommun. I formuläret kan du självklart också avregistrera ett telefonnummer:

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 16 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?