Skolklass i Vä får besök av musikpedagog

Kulturnyckeln är Kristianstads kommuns kulturgaranti och riktar sig till alla barn från 3 år i förskolan och till elever i grundskolan. Kulturnyckeln är kostnadsfri och gratis transport ingår.

Kulturnyckeln gör det möjligt för alla barn och elever i kommunen att ta del av kultur i förskolan och grundskolan. Det innebär en förbättrad möjlighet att kontinuerligt under hela sin skoltid få möta olika former av extern professionellt producerad kultur.


Boka transport

Om det inte är gångavstånd för eleverna ingår också gratis transport. Du bokar på olika sätt beroende på om det är en kommunal eller fristående skola du arbetar på.

Förskolor

Kulturhuset Barbacka ansvarar för transporten och det ingår i bokningen.

Kommunala skolor

Fristående skolor

Du bokar buss via kommunens transportenhet. Instruktioner och blankett hittar du under fliken Transport på Kulturnyckelns bokningssida.

Gå till bokningssidan

Bläddra i programmet

Att vara kulturombud

Hur får jag inloggningsuppgifter till bokningssystemet?

Vem som helst kan skapa en användare i bokningssystemet. Instruktioner för hur du gör (Manual för bokare) hittar du på bokoingssidan, längst upp till höger.

Hur ofta uppdateras programmet?

Vi uppdaterar programmet för Kulturnyckeln varje läsår. Detaljerat program för alla åldersgrupper hittar du i bokningssidan.

Är det alltid kommunens chaufförer som kör barnen?

Ibland har inte Transportenheten möjlighet att köra alla turer till de olika programpunkterna. De kommer då istället att berätta vilket bussbolag du ska kontakta.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 15 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?