Upplev på cykel!

Stora delar av den natursköna omgivningen runt Kristianstad upplevs bäst på cykel! Packa picknickkorgen, ta på cykelhjälmen och trampa i väg.

Våra sju cykelturer går oftast på bilfria cykelvägar och på glest trafikerade landsvägar. Alla turer kan varieras med alternativa sträckor så totalt finns det många cykelvägar att upptäcka. På grund av att du själv kan välja väg, passar våra cykelleder alla typer av cyklister. Från de som vill cykla mer intensivt till de som vill ta det mer rofyllt. Den nationella cykelleden Sydostleden går genom Kristianstad och Åhus, och knyter an till andra cykelleder. 

Vi har två regionala cykelleder, som invigdes i juni 2023. Båda utgår från Kristianstad, en mot Ängelholm och en mot Lomma.

I både Kristianstad och Åhus finns cykeluthyrare, men flera av våra boendeanläggningar har både cyklar att hyra ut till gäster och kan hjälpa till med förvaring av cyklar som gästen har med sig.

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.

Contact

Turistinformation

Phone

Visit address

Rådhus Skåne

Västra Storgatan 12

291 29 Kristianstad

Tips på vandring och cykling!

Vandring- och cykelkarta

Vår vandring- och cykelkarta innehåller tips på cykelturer och vandringsleder i Kristianstad och Åhus med omnejd. Du kan beställa hem kartan. Se mer i menyn under Broschyrer.

Vandring- och cykelkarta Öppna karta

Uthyrning och service

Cykeluthyrning och service

I både Kristianstad och Åhus finns cykeluthyrare, men flera av våra boendeanläggningar har både cyklar att hyra ut till gäster och kan hjälpa till med förvaring av cyklar som gästen har med sig.

Cykeluthyrning och service Till listan

Cykeltur

Cykla med Niklas Kämpargård

Tillsammans med sina barn upptäcker Niklas Kämpargård cykelturen Stora Vattenriketrundan. De besöker bland annat en gårdsbutik, medeltida Åhus och vattenfallet Forsakar.

Cykla med Niklas Kämpargård Läs mer

Läs mer

Cykla med STF

STF (Svenska Turistföreningen) arrangerar cykelturer varje onsdag 3 maj till 30 augusti under 2023. Cykelturerna startar kl. 9.00 stadssidan av naturumsbron (vid gamla Tivolibadet).

Cykla med STF Läs mer om turerna