Öppen Ateljé

Vår digitala Öppen Ateljé har publicerat sin sista film för denna säsong. Här hittar du hela listan, så kika på filmerna och låt dig inspireras till att skapa där hemma!

Så länge den rådande pandemin gör att vi inte kan bjuda in till Öppen Ateljé på plats i huset har vi under våren presenterat små kortfilmer med inspiration. I filmerna presenterar våra pedagoger olika saker som du kan göra hemifrån – med hjälp av sånt du har hemma!

Våren 2021: Akvariet

Vårens filmer har ett tema och vill inspirera dig till att se vad som finns under vattenytan. Vi skapar av material som redan finns och kan återanvändas. Med hjälp av olika tekniker och roliga idéer bygger vi en undervattensmiljö. Vi kallar den för "akvariet”, och önskar att just dina skapelser vill flytta in till oss.

Del 8: Återanvänd pärlplattor: lördag 17 april

Har ni gamla pärlplattor hemma? Här visar Nelly hur ni kan göra nya former av dem och ger tips på vad. Ladda strykjärnet och ha en vuxen till hands. 

 

Del 7: Skatter till skattkistan: lördag 20 mars

Ilona visar hur du, med hjälp av cirklar på en tråd, kan fylla vår skattkista med det som DU tycker är viktigt, det du drömmer om.

 

 

Del 6: Tittskåp/miniakvarium: lördag 13 mars 

 

Del 5: Undervattensväxterlördag 6 mars

Likt vajande träd i vinden rör sig undervattensväxter i havet. Här behövs stöd från någon som kan hantera ett strykjärn. Leta efter vad ni har därhemma och smält samman mjukplast och skapa livfulla former. 

  

Del 4: Fiskar: lördag 13 februari

Rota runt i plaståtervinningen där hemma och se vad du hittar att göra fiskar av. 

 

Del 3:  (Glänsande) bubblor: lördag 6 februari

Genom att återbruka använda plastbehållare som mallar ritar vi glänsande luftbubblor i havet.

 

 

Del 2: Isplankton: lördag 30 januari

Med hjälp av gamla plastbehållare, vatten och färg skapar vi vackra is-skulpturer att hänga utomhus, inspirerade av våra fantastiska vänner växtplankton och kiselalger.

 

 

Del 1: Maneter i gårdsakvariet: lördag 23 januari

Först ut kör vi en lovaktivitet i repris: ”Maneter i gårdsakvariet” där konstpedagogen Ilona visar hur en kan göra olika maneter i returplast.

 

Höstens Öppen Ateljé-filmer hittar du här 

Nelly Nilsson Nyberg visar barnanpassade idéer att skapa hemma vid köksbordet. Bort med köksduken, fram med alla grejer och börja skapa! 

 

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.