Wall of Kindness

Skänk en jacka – ta en jacka! Den 15 till den 19 februari är Wall of Kindness tillbaka i Kristianstad. På vänlighetens vägg kan kristianstadsbor hänga upp varma ytterkläder som de har över.

Jackorna kan sedan hämtas av personer som antingen behöver en varm jacka för att värma sig i vinterkylan, eller av någon som vill bidra till mindre miljöpåverkan genom hållbar återvinning av kläder. 

Att skänka eller hämta en jacka är enkelt och görs mitt på Stora torg dygnet runt. Wall of Kindness är ett samarbete mellan Kristianstads kommun och Stadsmissionen i Kristianstad och anordnas för fjärde året i rad. Årets version av Wall of Kindness har designats och smyckats av elever som går i årskurs 8 i Nosabyskolans bild- och formklass.

Wall of Kindness anordnas från den 15 februari klockan 9.00 till den 19 februari klockan 16.00. En inredd container står då på Stora torg i Kristianstad där man kan lämna eller hämta ytterkläder. Syftet med Wall of Kindness är att främja social och miljömässig hållbarhet genom att uppmuntra kristianstadsborna att skänka och återvinna ytterplagg. För Kristianstads kommun är Wall of Kindness en del i arbetet med att arbeta med hållbarhet ur olika perspektiv.

Fokus för årets Wall of Kindness är varma ytterkläder. Andra kläder kan lämnas in på gåvomottagningen på Östra Vallgatan 25, vardagar klockan 8-16.30. 

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.