Bibliotek

I Kristianstads kommun finns 11 bibliotek och en bokbuss att välja på. Biblioteken i Kristianstad har en egen webbplats som heter Snokabibliotek.

Webbplatsen är en del av samarbetet med folkbiblioteken i Skånenordost d v s Bromölla, Hässleholm, Hörby, Osby och Östra Göinge.

Covid-19

Våra bibliotek följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om covid-19.

Vi strävar efter att erbjuda en så säker biblioteksmiljö som möjligt och på de bibliotek där trängsel kan uppstå begränsas antalet besökare, kontakta respektive bibliotek för mer information. I övrigt gäller:

  • Håll avstånd, undvik trängsel och stanna hemma om du är sjuk
  • Bibliotekspersonal hjälper till i diskar, vid datorer och kopiatorer men vi hjälps åt att hålla avstånd på minst 1,5 m
  • Det finns möjlighet för besökare att tvätta händerna och/eller använda handsprit

 

Vad är Snokabibliotek?

På Snokabibliotek hittar du bland mycket annat våra evenemang för både barn och vuxna, öppettider till alla bibliotek och kontaktinformation.

Snokabibliotek är en mötesplats för lässugna i vår del av Skåne med lästips, topplistor och recenserade titlar. Här kan du låna om dina lån, beställa böcker från alla folkbibliotek i området och låna e-böcker på resande fot. Du kan själv vara delaktig med att skriva recensioner och betygsätta böcker du har läst.

Snokabibliotek fungerar lika bra i datorn som i mobilen eller surfplattan.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.