Almhaga

Almhaga är ett vård- och omsorgsboende för dig som behöver omfattande hjälp med service och omvårdnad. Boendet ligger centralt i Färlöv cirka 1 mil utanför Kristianstad.

Vi har ett rehabiliterande tankesätt. Detta innebär att du som boende gör allt du kan själv, även om det skulle ta längre tid. Detta för att bibehålla och förbättra dina funktioner. Personalen stimulerar, motiverar och stödjer.

Gemensamma utrymmen och lägenheter

På Almhaga finns 33 lägenheter uppdelat på två enheter. Alla lägenheter är i markplan. Lägenheterna är på cirka 32 kvadratmeter. Alla lägenheter har dusch och "trinett", det vill säga det finns möjligheter att brygga kaffe och ha livsmedel i kylskåpet. Det finns trygghetslarm och telefonuttag i alla lägenheter.

Aktiviteter

Vi har bingo, gymnastik, tidningsläsning, frågesport, sällskapsspel, bakning, och utevistelse. På tisdagar har vi även "Café Almhaga" med musikunderhållning. Vi ser gärna också att du är aktiv och hjälper till med att damma, duka och baka om du vill.

Personal

Vi har vårdpersonal dygnet runt och sjuksköterska tillgänglig dagtid. Övrig tid finns sjuksköterska i jour. Vi har också tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut i form av rådgivning. Läkare finns ansluten till Almhaga och kommer en gång i veckan. Fotvårdare kommer efter tidsbeställning. Dam- och herrfrisör kommer med jämna mellanrum efter tidsbeställning. Vi har också tillgång till tandläkare via Oral Care vid behov.

 
KontakterTelefonnummer
Enhet Grön 044-13 44 52
Enhet Gul 044-13 44 53

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.