Positivt elcykeltest under hösten

25/ربيع الثاني/1442 10:16 صArchived

Många var intresserade av att få testa en elcykel i höst. Kristianstads kommun fick in drygt 90 ansökningar och av alla dem var det sex stycken som fick en tvåveckors period med elcykeln. Samtliga var nöjda med testet, och fem av sex säger att de kommer att köpa en elcykel i framtiden.

En av testpersonerna har under flera år funderat på att köpa en elcykel och det var först nu under provperioden som Kristianstads kommun erbjöd som personen bestämde sig för att det är dags för ett inköp.

Samma person använde cykeln till att pendla till jobbet och cyklade 46 km tur och retur dagligen. Idag har personen en egen elcykel och önskar sig bra cykelväder även under vintern så att hon kan fortsätta med sina dagliga turer till och från arbetet.

Någon annan tyckte att cykeln var utmärkt att använda för de mindre ärenden som bilen annars användes till. Nästan alla har använt elcykeln till jobbpendling, men det har även blivit turer på Sydostleden, till mataffären eller för att träffa vänner.

Det som var något mindre bra under testperioden var möjligtvis hösten och att dess mörka tid gjort att en del cykling inte kunde genomföras. Några av testpersonerna önskade också att kommunen installerar mer belysning på cykelvägarna.

Projektet med att låna ut elcyklar initierades och drevs av Kristianstads kommun tillsammans med energi- och klimatrådgivningen. Kommunens klimatstrateg Magnus Lund ser positivt på att fortsätta med denna typ av aktiviteter.
– Vår ambition är att fortsätta med detta till våren, och även förhoppningsvis ha fler cyklar och kanske rentav en lådcykel för utlåning, säger Magnus Lund.

Så håll utkik på kommunens webbsida och Facebooksida för framtida testperioder av elcyklar om du är sugen på att prova.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.