Lägsta punkten ännu i topp

Updated:03/رمضان/1442 11:03 صArchived

Kristianstads lägsta punkt ligger fortfarande högst på topplistan. Sölvesborgs utmaningsförsök lyckades inte. Punkten i Kristianstad är ännu nära tre decimeter lägre än någon mätpunkt i den torrlagda Vesan på andra sidan Blekingegränsen.

Många vill intervjua kommunalrådet Pierre Månsson om lägsta punkten, men han vill hellre prata om allt annat som Kristianstad har att erbjuda.
Många vill intervjua kommunalrådet Pierre Månsson om lägsta punkten, men han vill hellre prata om allt annat som Kristianstad har att erbjuda.

För ett par veckor sedan utmanade Sölvesborg än en gång Kristianstad om vem som har Sveriges lägsta punkt (Läs mer om det här). Nu har kontrollmätningar visat att Gammalstorp iSölvesborgs kommun  forfarande inte har någon punkt som mäter lägre än - 2, 05 meter. Därmed är Kristianstads lägsta punkt på 2,32 meter ohotad ännu några årtionden. Men förr eller senare väntas den gamla sjöbottnen efter Vesan ha sjunkit vidare medan sjöbottnen efter Nosabysjön ligger fast.

Kristianstads kommunalråd Pierre Månsson har inte varit särskilt orolig över kontrollmätningen:

- Det är förstås alltid roligare att ligga etta än tvåa på en topplista, men Kristianstad har så mycket annat att skryta med. Oftast är ju det låga läget för stora delar av staden mer till bekymmer än glädje och vi måste bygga dyra vallar för att skydda oss mot översvämning, säger han.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.