Bilden av Kristianstad

Tillsammans berättar vi om platsen vi gillar mest! Bilden av Kristianstad är platsvarumärket för det geografiska området Kristianstads kommun. Bilden av Kristianstad får mer än gärna användas av alla aktörer som vill kommunicera den platsen vi gillar mest.

Den danske kungen Christian IV hade storslagna planer för den plats i Skåne som han gav sitt eget namn. Egentligen är det en heltokig plats att bygga en stad på. Men för 400 år sen tyckte Christian IV att det var en perfekt plats och att vattnet var ett bra skydd mot svenskarna. 

Men redan långt innan Christian kom hit levde människor vid havet, sjöarna och ån. De förstod att det finns enorma fördelar med att bo nära vatten. 

På ytan erbjuder vi milsvida sandstränder, härliga havsbad, särpräglade våt­marker och sjöar. Under ytan finns en helt annan värld, med kristallklart grundvatten samlat i norra Europas största grundvattenmagasin. Vi har alltså en stor sjö med rent, gott vatten under marken. Det är väldigt coolt. Vatten finns nära oss nästan överallt när vi förflyttar oss runt i vår kommun.

Men allt det där är ju helt oväsentlig om det inte vore för alla människor här. Det är vi tillsammans som är Kristianstad.

Contact

Pia Mastenstrand

Kommunikationschef

Phone

Contact

Eva-Marie Hagström

Avdelningschef tillväxt & hållbar utveckling

Phone

044-13 50 00