Meny

Vaccination av säsongsinfluensa och Covid-19

Du som arbetar på Omsorgsförvaltningen kan vaccinera dig mot säsongsinfluensa och Covid -19 på arbetstid. Beslutet gäller sedan början av året och för samtliga medarbetare, oavsett yrkesbefattning och anställningsform.

För att erhålla vaccinationen mot säsongsinfluensa kostnadsfritt, behöver du som medarbetare ha med ett intyg från din chef om att du är anställd i omsorgsförvaltningen, se bifogat intyg under relaterat material.

Notera att det är viktigt att referensnumret anges på fakturan.

Som medarbetare kontaktar du den vårdcentral som du är listad vid för att vaccinera dig säsongsinfluensa. Där kan du även få vaccination mot Covid-19.

Om du endast ska vaccinera dig mot Covid-19 , finns det även andra vaccinationsmottagningar att vända sig till. Vi hänvisar till 1177.se för vidare information, Vaccination mot covid-19 - 1177. Denna vaccination kräver inget intyg från arbetsgivaren.

Så gör du i Heroma

Är du timvikarie och har ett bokat arbetspass när du ska vaccinera dig behöver du meddela bemanningssamordnaren och få hjälp att registrera frånvaro med lön på grund av enskild angelägenhet. Om du inte har något bokat arbetspass, lägger bemanningssamordnaren in en bokning med anteckningen ”vaccination”.

Du som är månads- eller tillsvidareanställd kan registrera frånvaro på grund av enskild angelägenhet i Heroma. Ange vaccination i anteckningen. Ärendet går sedan vidare till din chef som måste godkänna ärendet och ändra till ”med lön”.  Om du har ledig dag i schemat när du ska vaccinera dig registrerar du tiden som extra tid och anger ”vaccination” i anteckningen. Du får då ersättning som motsvarar fyllnadstid.

 

För mer information hänvisas till hälso- och sjukvårdshandboken, Influensa - Kristianstads kommun

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.