Frågor om lönen i feriearbetet

Här hittar du frågor som rör din lön när du har feriearbetat.

Common questions

 • Vilken lön får jag?

  Lönen är 65kr/h plus 10kr/h i semesterersättning vilket blir totalt 75kr/h. Midsommarafton är en ledig dag och du får inte betalt för den.

 • Hur betalas lönen ut?

  Lönen betalas ut via Nordea. För att få pengarna insatt på ditt bankkonto måste du fylla i och skicka in nedanstående formulär till Nordea. Har du inte anmält ditt konto till Nordea kommer det att skickas ut en utbetalningsavi istället. I så fall, tänk på att det är viktigt att ditt namn står på brevlådan eller dörren för att brevbäraren ska få dela ut avin.

  Kontoanmälan till Nordea

 • När betalas lönen ut?

  För att du ska få ut din lön måste din närvarorapport vara ifylld, påskriven av dig och din handledare samt inskickad till oss senast den 11:e i månaden. Lönen betalas ut den 27:e i varje månad. Om den 27:e är en helgdag så förskjuts datumet med någon dag. 

 • Måste jag betala skatt?

  För att Kristianstads kommun inte ska dra någon skatt behöver du tjäna mindre än 22 208 kr, studera och vara bosatt i Sverige hela året och skriva din namnteckning under "Skattebefrielse" som finns på din närvarorapport.

 • Lönespecifikation

  Vill du ha en lönespec så kan du maila till hrlon@kristianstad.se eller ringa 044-135457 så skickar de hem den till dig.

 • Vem kontaktar jag om jag fått fel lön?

  Om du har fått fel lön ska du kontakta oss på 044-13 69 61.

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.