Vinnare i Smart start

19/ذو القعدة/1444 10:41 صArchived

Vinnarna i klimattävlingen Smart start är utsedda. Grattis till klass 5A på Kulltorpskolan, klass 4-6M på Sånnaskolan och klass 4A och 4B på Helgedalskolan.

Bild på klass 4-6M på Sånnaskolan.
Sånnaskolans klass 4-6M var en av de klasser som blev vinnare i tävlingen.

Tävlingen Smart start är avslutad. Vinnarna i tävlingen utsågs och firades under veckan. De bjöds på glasskalas och fick ett tjusigt diplom.

– När vi hörde talas om tävlingen tog vi upp det på ett klassråd. Och så klart ville alla vara med, berättar mentor för klass 4-6M på Sånnaskolan, Marie Hammarsten. Klassen har tyckt att det varit roligt att göra något tillsammans och samtidigt göra något för både miljön och hälsan.

När klassen uppmärksammades hade de temat ”Så får du aldrig se mig mer”. Någon var Batman och en annan var en Turtle.

– Det är rätt kul att ni kommer med glassen och diplomet just idag, det blir en annorlunda klassbild fortsätter Marie.

Alla klasser som deltagit har fått priser från Skånetrafiken i form av gympapåsar. Det har också delats ut tio individuella priser; tre inträden till Badriket, två presentkort till Upzone och fem till Jumpyard. Dessa har lottats ut bland de elever som fått höga poäng i tävlingen.

– Eleverna samlade poäng utifrån hur många resor till och från skolan som de gjorde utan bil, moped eller elsparkcykel till och från skolan under perioden den 24 april till 12 maj, berättar projektsamordnare Linnéa Skoogh.

Om tävlingen Smart start

Det är andra året Kristianstads kommun anordnar tävlingen. Syftet med tävlingen är att stimulera elever och lärare att välja hållbara färdmedel till och från skolan. En tävling kan leda till positiva upplevelser och ett förändrat beteende även efter tävlingen. Ifall färre elever skjutsas med bil till skolan och färre lärare kör bil till skolan minskar halten av luftföroreningar på skolområdet och trafiksäkerheten ökar. Aktivt resande, det vill säga ett resande som omfattar fysisk aktivitet, är bra för hälsan och koncentrationsförmågan likväl som för miljön och klimatet.

 

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.