Tjänsteföretag planerar storsatsning i Kristianstad

Updated:22/شوال/1442 04:30 مArchived

Consid är ett av Sveriges mest snabbväxande företag med en omsättning på 1,25 miljarder kronor. Nu etablerar företaget sig i centrala Kristianstad. ”Vi vet från tidigare etableringar att det på ett par års sikt handlar om minst 50 anställda”, säger bolagets vd och grundare Peter Hellgren.

Patrik Hall, regionchef, Simon Hoof, etableringsansvarig samt Peter Hellgren, vd och grundare av Consid, ser fram emot etableringen i Kristianstad. Företaget, som jobbar med IT-tjänster, räknar med att på ett par års sikt ha minst 50 anställda i Kristianstad.
Patrik Hall, regionchef, Simon Hoof, etableringsansvarig samt Peter Hellgren, vd och grundare av Consid, ser fram emot etableringen i Kristianstad. Företaget, som jobbar med IT-tjänster, räknar med att på ett par års sikt ha minst 50 anställda i Kristianstad.

- Mycket positivt att vi får hit en stor etablering inom tjänstesektorn. Det är bra inte minst för branschbalansen, säger Tina Gunnarsson, näringslivschef i Kristianstads kommun.

Consid, som är ett tjänsteföretag inom IT och digital kommunikation, startades år 2000. I dag finns företaget på 25 orter i Sverige, och är ett av landets mest snabbväxande företag. Nio år i rad har Consid utsetts till Gasellföretag och åtta gånger till Superföretag (Veckans Affärers motsvarighet). I fjol omsatte bolaget 1,25 miljarder. Målet i år ligger på 1,5 miljard.

För Consid planerar att fortsätta växa. Kristianstad är bara en av orterna som varit aktuella för etablering.

- Etableringen här har gått väldigt fort, mycket tack vare ett stort engagemang från Kristianstads kommun. Det har också varit en viktig faktor för oss när vi valt var vi ska etablera oss, precis som att det här finns många spännande regionallokala bolag att arbeta med och att Kristianstad har en högskola i framkant med precis den typ av utbildning som vi efterfrågar, säger Simon Hoof, etableringsansvarig på Consid.

Patrik Hall, regionchef på Consid, har redan startat rekryteringsarbetet för Kristianstadskontoret. Inledningsvis handlar det om 10-15 tjänster, som på ett par års sikt väntas växa till över 50. Företaget pratar med flera lokala fastighetsägare om lämplig lokal – det är viktigt för Consid att ligga väldigt centralt i stadskärnan. Kontoren är nämligen mer än kontor – de är också mötesplatser.

- Kristianstads näringsliv går mycket bra, det skapas generellt mycket jobb i vårt område. Ett tillskott inom företagstjänster stärker vårt lokala näringsliv som helhet, så vi ser mycket positivt på Consids etablering. Att som Consid skapa en mötesplats i centrum är också bra för vår fortsatta utveckling, och ett logiskt steg i den omdaning som stadskärnorna nu går igenom, konstaterar Pierre Månsson (L), kommunalråd i Kristianstads kommun.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.